in , ,

War on Cash: Het is over en sluiten voor het biljet van 500 euro

c66c842ce22db122afb95703 640 euro e14226414734331

Gewoon eens een blik op het nieuws van vandaag. Het is gedaan met het biljet van 500 euro, lezen we, het verbod op cash geld komt steeds dichter en dichterbij:

Het einde van het 500-eurobankbiljet lijkt in zicht. De Europese Centrale Bank vergadert woensdag over het afschaffen van het meest waardevolle biljet in de eurozone.  Dit meldt persbureau AFP. De verwachting is dat de bestuursleden van de centrale bank stemmen voor afschaffing.

Uiteraard met onzin-excuus over uw veiligheid, het gaat uiteraard over het wegnemen van contante alternatieven bij negatieve spaarrente, beleid dat de EU en de ECB uiteraard nu voert. Een vreemd besluit van de EU? Geen nieuws. De EU en de Nederlandse overheid zijn er vooral voor de belangen van het bedrijfsleven:

Ondernemingen hebben vooral via Nederland en Luxemburg zo’n 221 miljard dollar (191 miljard euro) geïnvesteerd in speciale belastingefficiënte vennootschappen.

Belastingontduiking en -ontwijking voor multinationals, mogelijk gemaakt door Nederland en Luxemburg. Nederland met EU vice-EU-voorzitter Timmermans en Luxemburg uiteraard met Keizer Juncker himself. De politieke elite toont steeds weer er niet te zijn voor u.

De EU is er niet voor u

Na Turkse dreigementen over het opblazen van de migratiedeal, wil de Europese Commissie komende week een voorstel indienen waardoor Turken binnenkort zonder visum naar de Europese Unie kunnen komen.
Schrappen visumplicht Turkije stap dichterbij, de Europese Commissie oordeelt dat Turkije bijna aan alle voorwaarden heeft voldaan. ”Turkije heeft een indrukwekkende vooruitgang geboekt, vooral de laatste weken”, zegt eurocommissaris en vicevoorzitter Frans Timmermans.

Jaja, Turkije voldoet kennelijk ineens aan alle (72) voorwaarden voor toetreding, zie de uitspraken van Timmermans, dus dan moet visumvrijheid wel volgen. Logisch, toch!? De afpersing door Erdogan verloopt duidelijk voorspoedig, de EU is zo mak als een lammetje. Maar goed Timmermans is dan ook al jarenlang fan van Erdogan.

Of deze prachtige:

De Nederlandse geheime diensten mogen met een nieuwe wet ook niet-verdachte burgers hacken. Burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom, die de wet heeft geanalyseerd, is er niet over te spreken. “Iemand heeft niks gedaan, maar plotseling zitten de geheime diensten wel in zijn apparaat”, zegt Ton Siedsma van die organisatie. Het kan daarbij gaan om smartphones, tablets of laptops, maar ook om nieuwe soorten slimme apparatuur, zoals horloges, koelkasten en auto’s.

Uw rechten en uw privacy zijn volstrekt onbelangrijk. Of deze mooie, van PvdAer Timmermans weer!

EU-landen die weigeren asielzoekers over te nemen van elkaar, moeten daar in de toekomst forse boetes voor gaan betalen. De Europese Commissie wil, volgens een conceptvoorstel, dat per geweigerde asielzoeker 250.000 euro wordt betaald.

Dat volgt uiteraard mooi op de nieuwe officiele EU-taal Turks, de coercieve migratie, de afpersing door Turkije, de gratis vliegtickets en het nieuwe vliegdekschip. En u heeft het waarschijnlijk niet kunnen missen, maar de ergste gedachtes over het TTIP (en CETA) ‘handels’-akkoord met de VS kwamen ook uit:

“Deze documenten laten zien dat miljoenen mensen terecht bezorgd zijn over TTIP”, zegt Faiza Oulahsen, campaigner bij Greenpeace Nederland. “TTIP is een gigantische verschuiving van de macht van burgers naar grote bedrijven.” Uit de teksten blijkt keer op keer dat het bedrijfsleven heeft mogen meepraten. En dat terwijl burgers en maatschappelijke organisaties niet tot nauwelijks worden geraadpleegd.

Vreemd genoeg gelekt door Greenpeace, van alle kandidaathebbers…? Kennelijk liepen de leden aantallen van Greenpeace teveel terug en moest er een gebaar komen. Overigens is de “sociaal democratische” PvdA nog steeds voornemen om het CETA verdrag door te drukken komende EU top. Over leden gesproken:

Teruglopende ledenaantallen bij CDA, VVD en PvdA leiden tot geldnood. Volgens de eigen bestuursleden nadert nu een kritiek punt. Doordat er minder contributie binnenstroomt, komt het verdienmodel van de ledenpartijen in de problemen. Ook ontvangen de ledenpartijen minder subsidie.

Ja, de Nederlanders zijn en masse de politiek aan het uitkotsen voor het ziek makende gif dat het is. Dat kost uiteraard leden en dus geld. Oplossing voor het probleem dat de politieke partijen totaal niet meer gesteund worden door het volk? PvdA heeft overigens geen klagen.

De partijen pleiten in de krant voor een ander subsidiestelsel. Bart van Meijl, kasbeheerder bij CDA, vindt het een goed idee als het vaste deel van de subsidie die partijen krijgen hoger komt te liggen. Op die manier is zetelwinst of -verlies minder van invloed op de partijkas, meent hij.

En dit is nog slechts een korte blik op het nieuws van afgelopen 24 uur. De bestuurlijke elite ligt op ramkoers met de ‘eigen’ bevolking. Het politieke systeem is werkelijk volledig de weg kwijt: ze gaan volledig totalitair, storten de bevolkingen haast letterlijk in de afgrond en vinden het dan nog vreemd dat de leden weglopen.

Waarom kunnen we zoals in die talentenprogramma’s de politiek niet wegstemmen? Op basis van het nieuws van vandaag nomineer ik met mijn stem: Rutte (Eindeloze leugens, dealtje met Turkije), Ploumen (CETA, TTIP), Plasterk (AIVD, Sleepnet) en Timmermans(Turkije, MH17 volksverraad, asieleisers, volledig de weg kwijt).

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5044182159 6c8c689798 hooivork

Politiek steeds potsierlijker; wanneer gaat het roer om?

3488543871 3c136ab8c6 hooivork1

Na Frankrijk komen nu ook de hooivorken tevoorschijn in Duitsland