in , ,

WeekendDocu: The Great Global Warming Swindle

De Great Global Warming Swindle veroorzaakte controverse in het Verenigd Koninkrijk toen het op 8 maart 2007 op British Channel 4 in première ging. Een documentaire van de Britse televisieproducent Martin Durkin, die de vrijwel onbetwiste consensus dat de opwarming van de aarde door de mens is veroorzaakt, betwist.

Een verklaring van de makers van deze film beweert dat de wetenschappelijke theorie van antropogene opwarming van de aarde heel goed ‘de grootste zwendel van de moderne tijd’ zou kunnen zijn.

Volgens Martin Durkin is de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering niet menselijke activiteit maar veranderingen in van de zon. Sommigen hebben The Great Global Warming Swindle de definitieve retort van Al Gore’s An Inconvenient genaamd.

Met behulp van een uitgebreid scala aan bewijsmateriaal wordt beweerd dat opwarming in de afgelopen 300 jaar een natuurlijk herstel is van een ‘’.

Volgens het programma hebben mensen wel een effect op het klimaat, maar het is oneindig klein in vergelijking met de enorme natuurlijke krachten die constant de temperatuur op deze en die manier drukken. Van smeltende gletsjers en stijgende zeespiegels, The Great Global Warming Swindle ontmaskert de mythen en onthult wat misschien wel het donkerste hoofdstuk in de geschiedenis van de mensheid is. Volgens een groep vooraanstaande wetenschappers, samengesteld door documentairemaker Martin Durkin, is alles wat je ooit over het broeikaseffect is verteld waarschijnlijk onwaar.

Net zoals we het vanzelfsprekend vinden dat klimaatverandering een door mensen gemaakt fenomeen is, verslaat Durkin’s documentaire het hele uitgangspunt van het broeikaseffect.

“Het broeikaseffect is een verhaal geworden van enorme politieke betekenis: milieuactivisten die bangmakerij gebruiken om hun zaak voort te zetten, wetenschappers die geloof hechten aan het veiligstellen van miljarden dollars aan onderzoeksgeld, politici na de krantenkoppen en een media die graag meespeelt. ertegen om het risico van impopulair te zijn, te verliezen en carrières in gevaar te brengen.”

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ophef in België om video met knielende kinderen die deelnemen aan gebed in moskee, met kreten als Allahu Akbar

Gender gedram slaat door: Jongetje van 6 in therapie om hem voor te bereiden op chemische castratie als hij 8 is