in , , , ,

Weet waar je aan begint: 3,6 miljoen mensen activeren Berichtenbox op MijnOverheid

Ruim 3,6 miljoen mensen hebben inmiddels hun Berichtenbox op MijnOverheid geactiveerd, zodat ze online zaken met de overheid kunnen doen. Ondanks de groei van het aantal geactiveerde Berichtenboxen blijven er volgens de Belastingdienst altijd mensen voor wie digitaal een te grote stap is.

“Deze groep wordt weliswaar steeds kleiner, maar de Belastingdienst blijft goed in de gaten houden wat deze groep precies nodig heeft aan hulp en ondersteuning. Op basis van onder andere wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Twente en signalen van maatschappelijk dienstverleners, zorgen we voor passende hulp en ondersteuning”, zo stelt de fiscus.

Dit jaar hebben acht miljoen mensen een uitnodiging ontvangen om online aangifte te doen. “Nu iedereen online aangifte kan doen is er een einde gekomen aan de oude manier van digitaal aangifte doen”, aldus staatssecretaris Wiebes van Financiën. Deze digitale aangifte begon twintig jaar geleden met de aangiftediskette, die al snel werd opgevolgd door een programma dat mensen op hun computer konden downloaden. Sinds dit jaar doet iedereen online aangifte inkomstenbelasting via MijnBelastingdienst of de app Aangifte 2015.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Vergeet niet elke week een keer in te loggen want straks mis je een liefhebbend berichtje omdat het emailtje niet is aangekomen….


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

75% van de Nederlanders niet blij met online belastingaangifte in de cloud

En weer is de stijging van onroerende zaakbelasting (ozb) flink hoger dan afgesproken