in ,

Weg pensioen : pensioenfondsen gaan miljarden investeren

In totaal nemen dertien verzekeraars, en pensioenuitvoerders deel aan de Nationale Investeringsinstelling (NII). Dat maken minister Henk Kamp (Economische Zaken) en Jan van vandaag bekend.

De NII moet het voor verzekeraars en pensioenfondsen makkelijker maken om in eigen land te investeren in projecten in de zorg, , mkb, woningbouw, onderwijs en duurzame energie. Voor de komende 5 jaar gaan deze +- 10 miljard euro in de Nederlandse investeren. PvdA-leider Diederik Samsom maande het kabinet recent nog haast te maken met de oprichting van de NII. Het kabinet liet daarop weten het ongeduld van Samsom te delen.

De NII is een privaat initiatief van institutionele beleggers om meer te investeren in de Nederlandse economie. De instelling moet het kapitaal van pensioenfondsen en verzekeraars koppelen aan geschikte of gebundelde projecten. De staat niet garant, maar is wel actief betrokken bij de NII. Een commissie onder leiding van oud-bankier Jan van Rutte werkte het plan in opdracht van het kabinet uit.

Dijsselbloem wil nog niet zeggen welke pensioenfondsen en verzekeraars meedoen en ook niet hoeveel ze bereid zijn te investeren. Potentieel kan het om grote bedragen gaan, maar er zijn geen afspraken bij voorbaat gemaakt.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Facebook wil ook je microfoon gaan gebruiken

Interpol faalt bij publicatie vermissing Nederlandse vrouwen