in ,

WHO stuurt een ander team om de oorsprong van het coronavirus in Wuhan te onderzoeken

Corona outbreak Janet Ossebaard scr

De gezondheidsautoriteiten in Peking zetten zich schrap om eindelijk een team van WHO-wetenschappers toe te staan ​​Wuhan en andere delen van de Volksrepubliek China te bezoeken, aangezien de internationale nieuwsgierigheid naar de oorsprong van het virus een hoogtepunt lijkt te bereiken, naast het aantal nieuwe gevallen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen.

Volgens het SCMP was de basis voor de missie oorspronkelijk gelegd in juli en de WHO zei destijds dat het internationale team “over een paar weken” zou arriveren. Het lijkt er echter op dat de oorspronkelijke missie onvoldoende “transparant” was, aangezien de VS en Europa vrijwel onmiddellijk begonnen met het plannen van een volgend bezoek.

Het team dat door de WHO is samengesteld, omvat een breed scala aan experts, van deskundigen op het gebied van dierenwelzijn tot virologen die de route van zoönotische overdracht willen onderzoeken die (volgens Beijing) de uitbraak op een ‘natte markt’ in de stad Wuhan veroorzaakte. dat niet ver van het Wuhan Institute of Virology lag, een bioveiligheidsniveau 4-faciliteit, waarvan velen vermoeden dat het de ware bron van de uitbraak is.

Wetenschappers zijn onder meer Ken Maeda van het Japanse National Institute of Infectious Diseases, de Vietnamese wetenschapper Hung Nguyen (de co-leider van het Animal and Human Health Program).

Hoewel velen vermoeden dat het virus mensen heeft geïnfecteerd nadat het oorspronkelijk vleermuizen had geïnfecteerd, is het precies de route die het virus aflegde van het dierenrijk om ten minste 60 miljoen mensen te infecteren .

Het eerste werk van de wetenschappelijke missie concentreert zich rond Wuhan, de stad waar de eerste cluster van gevallen oorspronkelijk eind vorig jaar opdook. Hoewel er veel inkt is verspild over de rol van lokale leiders bij het verdoezelen van het virus, alleen om te zien dat het snel de medische infrastructuur van de stad overweldigt, waardoor een brute lockdown nodig is die bijna drie maanden heeft geduurd, doet de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap dat eigenlijk niet begrijp goed hoe dit allemaal begon.

Zelfs het SCMP erkent dat de rol van de ‘natte markt’ nooit is bewezen, terwijl het ook verwijst naar het nabijgelegen Wuhan Institute of Virology, dat het middelpunt vormt van een ‘complottheorie’ die beweert dat het dodelijke virus uit het laboratorium is gelekt na een werknemer is per ongeluk besmet. Een gebrek aan “analytische epidemiologische studie” heeft het moeilijk gemaakt om met overtuiging iets te zeggen over de vroege dagen van de uitbraak.

Dat weerhield wetenschappers en sociale-mediabedrijven er echter niet van om ‘complottheorieën’ over de rol van het Wuhan Institute of Virology, dat zich toevallig in de buurt van het epicentrum van de uitbraak bevond, af te wijzen (het was ook bekend dat het lab werd gebruikt om onderzoek naar potentieel gevaarlijke stammen van coronavirus om te proberen andere SARS-achtige uitbraken te voorkomen).

De vorige keer weigerde het WHO-team het laboratorium te onderzoeken . Ze weigerden, ondanks een rapport van de Amerikaanse regering dat naar het laboratorium wees als de meest waarschijnlijke bron van het virus . Zou dat deze keer kunnen veranderen?

Nu Joe Biden blijkbaar op weg is naar het Witte Huis, vermoeden we dat het verantwoordelijk houden van China voor het virus niet langer een hoge prioriteit zal zijn van de Amerikaanse regering in Washington.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
53e2d14a4f55ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714f712972d19f4f 640 christmas corona

RIVM-baas Van Dissel pakt ons ook al Kerst af & maatregelen nodig tot zomer 2021

4736995818 a5e552e49a policestate1

Daar hebben we het al: Franse agenten geschorst na gefilmd geweld….en juist dat is straks verboden…