in , ,

Wie gaat hier weer zijn zakken vullen? ‘ICT-toetsingsbureau’ moet de miljardenverspilling voorkomen

Een nieuw bureau moet volgens de parlementaire commissie-Elias alle ICT-plannen van ministeries boven de 5 miljoen vooraf toetsen op haalbaarheid, en ook halverwege de rit nog tegen het licht houden. De rijksoverheid raakt jaarlijks naar schatting tussen de 1 en 5 miljard euro kwijt aan falende ICT-projecten.

De commissie-Elias onderzocht namens de wat er steeds misgaat met grote overheidsprojecten waar informatie- en communicatietechnologie aan te pas komt. Voorzitter Ton Elias () overhandigde het eindrapport vandaag aan Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg.

Aan de hand van zeven falende ICT-projecten – zoals de ov-chipkaart, C2000, Tunnels A73 – ontstond een brede inkijk in de problematiek. ‘Het gaat mis op alle niveaus en in alle stadia. Het is één onoverzichtelijke boel, zonder een scherp uitgangspunt, zonder aansturing, zonder beheersing van de kosten', stelt Elias. Het geld dat is weggegooid ‘had ook naar de of naar kunnen gaan'.

Lees verder via de Volkskrant.

 

Foto via dullhunk


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ebola: nog geen 10.000 mensen besmet maar op dit moment al meer dan 300 mutaties ontdekt

Burger ziet politicus als moderne heilige