in

Woningcorporaties en energiebedrijven willen huishoudens nu écht van het gas afhalen

Woningcorporaties en energiebedrijven presenteren vandaag een groen plan. Ze willen huurhuizen snel gasloos maken.

Bij honderdduizend huurhuizen moet zo snel mogelijk de gaskraan dicht, uiterlijk 2022. Dat doel stond al in het landelijk Klimaatakkoord uit 2019. Alleen: de uitvoering loopt stroef.

Overheden en bedrijven zitten vaak op elkaar te wachten, bewoners twijfelen.

In de hoop die impasse te doorbreken, presenteren 35 woningcorporaties en vijf warmtebedrijven vandaag een akkoord.

Daarin beloven energieleveranciers transparant te zijn, over hun investeringen en winst. Dit moet wantrouwen wegnemen, over troebele kostenplaatjes in de warmtehandel. Bovendien mogen bewoners die overstappen op een alternatieve warmtebron geen hogere maandnota krijgen dan hun oude gasrekening.

Dankzij een “eerlijke prijs” wordt gasloos wonen aantrekkelijk, zeggen de initiatiefnemers. Ze doen de belofte ondanks de onzekere coronatijd.

Corporaties willen de “startmotor” zijn, om gasloos wonen op gang te helpen.

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Nu gaan zelfs al energiebedrijven en wooncorporaties een dictatuur uitvoeren. De mensen, die al van het gas af zijn, zitten al in de kou, hebben amper warm water en noem maar op. Als ze dit bij mij willen doorvoeren hebben ze toch pech. Dan gaan we over naar de gasflessen, net als in België, waar nu notabene de mensen op de gasleiding aangesloten gaan worden, net als in Duitsland.

Laatste stuiptrekkingen van de cabal?
1 jaar geleden

Zijn dit de laatste stuiptrekkingen van de cabal die maximaal schade wil aanrichten en dat alles onder de noemer dat het zo goed is voor het milieu ?
En waarom maken woningcorporaties en energiebedrijven zich plotseling hier zo veel zorgen over? Wat is hun belang? Hier is iets heel geks aan de hand !!
Alles wat we toch nu toe hebben gezien laat zien dat restwarmte en warmtepompen in Nederland niet werken en/of extreem kostbaar worden. En dat is volkomen duidelijk voor iemand die vertrouwd is met energie techniek en thermodynamica.
De criminele leugen dat aardgas milieuvervuilend zou zijn of bij zou dragen aan klimaatverandering zijn inmiddels volledig doorgeprikt dus daar moet men maar niet mee aankomen.

Dus laat de woningcorporaties eerst maar eens laten zien welke alternatieve methoden worden gebruikt om de huizen te verwarmen en van wat de energiekosten van een woning worden in vergelijking met de huidige situatie waar bij aardgas wordt gebruikt voor verwarming en aardgas in energie centrales. En daarna praten we wel eens verder !!! Alles wat tot nu toe is gepresenteerd was pure onzin met terecht honderden klachten van mensen die in deze leugens zijn gestapt.

Nico v Oss
1 jaar geleden

Van het gas af is gestoord ! Heel Europa gaat op het gas.Warmtepomp is kou lijden .
De Industrie moet eerst op alternatieve energie.
Dan pas de oude huizen goed isoleren.
Kernenergie is de beste optie en de daken v d huizen met zonnepanelen, niet de weilanden , die zijn voor de voedselvoorziening .De veestapel halveren !
Als we toch van het gas af gaan , graag waterstofgas of groen gas . Geen warmtepompen ,herrie bakken en te weinig warmte

Peter
1 jaar geleden

Als je je nu nog afvraagt waar ze mee bezig zijn heb je echt onder een steen gelegen. Er zijn allang duidelijke afspraken gemaakt en in het nieuws gebracht. En tuurlijk zij er aanloop problemen en ja die moeten snel worden opgelost. Wat je niet verteld is dat er ook diverse succesvolle projecten zijn incl. mijn eigen huis project. Dus van het gas af met een warmte pomp , geen enkel probleem, zolang je huis goed geïsoleerd is. En wat is er mis met het feit dat we 20 jaar voorlopen op België en Duitsland die vaak nog op olie stoken. Dat neemt toch niet weg dat stoken met een warmtepomp nog vele malen beter voor het milieu is tegen dezelfde kosten.En als je ook zonnepanelen hebt kan het zelfs nog goedkoper. Maar blijf lekker eigenwijs tegen de stroming ingaan, dat kost je op den duur veel extra geld, bij mij leveren mijn zonnepanelen al 20 jaar goed geld op, net als over een paar jaar mijn warmtepomp.

Kabinet Rutte negeerde jarenlang adviezen over pandemie-aanpak

‘Brandaanslag’ in Berlijn vanwege ontwikkeling corona-app