in , ,

Woningcorporaties hebben 6,6 miljard euro meer aan huur binnengehaald, huurders steeds armer

Blokkeerhuurverhoging

Woningcorporaties hebben 6,6 miljard euro meer aan huur binnengehaald door de hoge huurverhogingen.

Dat blijkt uit een brief die minister Blok vandaag aan de Tweede Kamer stuurde.

Door de invoering van het huurbeleid waardoor de huren ver boven inflatie konden stijgen, zijn de inkomsten van corporaties fors gegroeid. Daar komt de huurverhoging van 2014 nog eens bij. Dit jaar kunnen de huren voor het derde jaar op rij boven inflatie stijgen.

De Woonbond, die momenteel onder de noemer ‘Blokkeer de huurverhoging’ actie voert tegen de huurstijgingen, roept corporaties op basis van de cijfers op waar mogelijk af te zien van huurverhogingen en te investeren in de bouw van nieuwe sociale huurwoningen.

Wel wijst de belangenvereniging van huurders erop dat de politiek ook een belangrijke rol speelt in het aanpakken van de torenhoge huurstijgingen. “Dit bevestigt dat corporaties er warm bij zitten. Corporaties worden steeds rijker en huurders steeds armer. De maat is vol.” Zegt Ronald Paping, namens de Woonbond. De Woonbond roept corporaties op te stoppen met het vragen van huurverhogingen die ver boven inflatie liggen. Paping: “Dat daar meer dan genoeg ruimte voor is, is nu wel duidelijk.”

Politiek ingrijpen

Ook de politiek moet in actie komen, vindt de Woonbond. “Dit huurbeleid moet van tafel. We hebben gezien waar het toe geleid heeft: een huurstijging van bijna 10 procent in twee jaar tijd en steeds meer huurders die financieel in de problemen raken, terwijl corporaties binnenlopen”, aldus Paping.

Woonbond in actie tegen huurverhoging

De Woonbond is een actie begonnen waarin ze politiek én verhuurders oproepen een einde te maken aan de enorme huurstijgingen. Via stophuurverhoging.nl is deze oproep in korte tijd al zo’n 20.000 keer ondertekend. Petitie ‘Blokkeer de huurverhoging’

Lees verder via Woningcorporaties steeds rijker en huurders steeds armer.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
454724106 6509e40394 democracy dead

Zorgverzekeraars mogen van minister geheel tegen de democratie hun gang gaan

14734444415 6a290965f0 MH171

En zo is Rutte’s probleem met de onderste steen opgelost: „Daders MH17 waarschijnlijk dood”