in , , , ,

Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten: ‘Nederlandse burgers bij voorbaat verdacht’

geralt / Pixabay

De maakt burgers bij voorbaat verdacht van fraude en knoopt allerlei gegevens aan elkaar om die fraude op te sporen.

Dat stelt een coalitie van juristen en belangenorganisaties, die een rechtszaak zijn begonnen over een inmiddels omstreden overheidsprogramma.

Volgens voorstanders kan het systeem, (Systeem Risico-indicatie), met slimme algoritmes fraude opsporen door data aan elkaar te koppelen en te analyseren.

Maar tegenstanders stellen dat het systeem grote groepen burgers, in de praktijk vooral inwoners van kwetsbare wijken, al bij voorbaat als mogelijke fraudeurs aanwijst.

“SyRI maakt burgers zonder aanleiding verdacht”, zegt Ronald Huissen van het Platform Bescherming Burgerrechten, een van de partijen achter de rechtszaak.

“Het is een bedreiging voor de rechtsstaat.”

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Dat ze eerst eens bij de Turken en Marokkanen gaan kijken. Die hebben gemiddeld 3 tot 4 huizen in hun thuisland, maar krijgen hier wel alles in de schoot geworpen, waar wij, de eigen bevolking, keihard voor moeten werken.

Nederland = NWO bende
1 jaar geleden

Nederland is gidsland in de Nieuwe Wereld Orde. Allerlei technieken worden hier uitgeprobeerd waarbij de burgers maximaal kunnen worden gecontroleerd en geobserveerd zoals traject controle op veel grote wegen (rekeningrijden lukte niet maar trajectcontrole doet precies hetzelfde), camera’s boven wegen, afval pas (zodat de overheid precies weet wanneer afval wordt weggebracht (en hoeveel en vooral wanneer niet !), camera’s in winkelcentra met gezichtsherkenning, volgen alle vormen betalingsverkeer (cash verdwijnt), GPS in auto’s en smartphones, afluisteren alle email verkeer, apps, extreme controle op luchthavens, 5G. Door die data aan elkaar te knopen kan iemand continu volledig en overal worden gevolgd. De overheid weet precies waar iemand is op ieder tijdstip en vooral kan men volgen dat hij ergens een paar dagen ergens niet is (afvalpas) ….
Als de Nieuwe Wereld Orde vaste voet aan de grond heeft is het voor burgers onmogelijk deze criminele bende weg te krijgen en tegenstanders kunnen overal wereldwijd worden gevolgd en opgepakt.
Nederland loopt voorop …..

Wordt wakker: deze criminelen moeten NU worden aangepakt nu het nog kan. Iedere dag gewacht is een grote fout.

Wordt deze stap van Rusland, China en India de doodsteek voor de dollar?

Nederland gaat meer aan EU betalen, stijging van maar liefst 62,5 procent