in , , ,

Zoals verwacht: Minister Ollongren had het boerkaverbod naar de onderste la verbannen

boerka dragers mogen blijven in tweede kamer

Pas vier maanden nadat in de Eerste Kamer de wet op gezichtsbedekkende kleding, ook wel het boerkaverbod genoemd, werd aangenomen, ging er op het ministerie iemand aan de slag met de invoering van het verbod.

Op 26 juni werd de wet aangenomen en pas op 1 november kwam er op het ministerie een ambtenaar in dienst die aan de slag ging met het proces van de invoering van de wet.

De directeur constitutionele zaken en wetgeving van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) wilde na de uitspraken van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema weten welke stappen er al waren ondernomen. Een ambtenaar antwoordde haar: ‘Ik begreep dat er tussen juli en oktober verder geen acties waren.’

Het verbod gaat nu op 1 augustus in. In eerste instantie was dit 1 juni, maar sommige scholen gaven aan het lastig is de regels tijdens het schooljaar te wijzigen. Ollongren besloot de datum te verplaatsen naar 1 augustus.

Lees verder bij de bron: wnl.tv

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kuzu moskee

Beeld! Provocateur Tunahan Kuzu (DENK) gearresteerd door Israëlische soldaten

stop met wegkijken klimaatverand

De al 20 jaar durende strijd om deksel van geo-engineering doofpot te halen