in , ,

Voor het eerst maximale huurverhoging

huren 1563343318
mastersenaiper / Pixabay

De huren van woningen in de vrije sector mogen op 1 juli 2021 met maximaal 2,4 procent omhoog. Dat heeft minister Kajsa Ollongren van Wonen bekendgemaakt.

Voor de sociale huur geldt hetzelfde percentage, tenzij het inkomen van huurders boven een bepaald bedrag ligt, dan geldt een maximum van 5,4 procent.

De Tweede Kamer moet officieel nog instemmen.

De kans is groot dat de Tweede Kamer de maximale huurverhoging steunt, want hij is afkomstig van een politieke deal die PvdA en GroenLinks als oppositiepartijen hebben gesloten.

De partijen helpen de minister aan een meerderheid in de Eerste Kamer.

Voorheen gold voor de vrije sector geen maximale huurverhoging, tenzij anders aangegeven in het huurcontract tussen bewoner en verhuurder. Het maximum geldt alleen voor zittende bewoners.

Bij verhuizingen wordt een nieuwe prijs vastgesteld. Dat kan een stuk hoger zijn dan dat de voormalige bewoner betaalde. In de sociale huursector ligt het anders.

Bij woningen waar de verhuurder dankzij een puntensysteem niet méér mag vragen dan 737 euro per maand, gold al bescherming.

Het percentage dat de sociale huur in 2021 omhoog mag ligt met 2,4 procent lager dan dit jaar, toen de maximale verhoging 3,9 procent was.

Woningcorporaties hadden al afgesproken ….

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chris figuur 9 600x338 1

De vijf tests, die bewijzen dat de voorspellingen van de klimaatwetenschappers overdreven zijn

572994bae258d3a5174f5515 640 ziekenhuis1

Uitwerking van 10 jaar Rutte: Niet-acute zorg ziekenhuizen gestaakt voor coronazorg