in , ,

Zoals was te verwachten, foute boel: zorgverzekeraars bezig met risicoselectie

Verzekeraars proberen steeds meer om verzekerdenstromen te sturen. En dat levert risico’s op voor de toegang tot de basisverzekering en de keuzevrijheid van consumenten. Dat schrijft de NZa in haar rapport Rechtmatige uitvoering Zorgverzekeringswet 2013.

Een aantal werpt drempels op voor de toegang tot de basisverzekering voor personen die niet tot de doelgroep behoren. “Als een ouder iemand bijvoorbeeld zijn geboortedatum invult voor de aanvraag van een jongerenpolis, krijgt hij soms een melding dat hij de verzekering niet online, maar alleen schriftelijk kan aanvragen.” Ook wordt de vindbaarheid van polissen op de website soms beïnvloed. Of wordt de toegang tot een aanvullende verzekering beperkt.

Deze drempels kunnen volgens de NZa uiteindelijk leiden tot risicoselectie. “Hoewel het wettelijk mogelijk is om je basisverzekering bij de ene en je aanvullende verzekering bij de andere verzekeraar af te sluiten, doet vrijwel niemand dat. Weigert een verzekeraar bijvoorbeeld een chronisch zieke met verwachte hoge ziektekosten voor de aanvullende verzekering, dan zal deze zijn basisverzekering daar ook niet afsluiten”, aldus de NZa.

Lees verder via Skipr.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Haassenbroek
5 jaren geleden

Maar vooral om uw polis [nog] verder uit te kleden -daarbij krijgt men de hulp van de “Broedende Kip uit Baarn” -en ook van Andre [ZN]. Die broedende kip uit Baarn heeft lak aan elke rechtsregel en doet heel verbaast als ze betrapt wordt. “De vermoorde onschuld spelen”. Blijft uiteindelijk een Zorgpolis over voor gezonde Burgers

J vd H
5 jaren geleden

Wie zou daar achter zitten !! Wie geeft de Zorgverzekeraars zo veel vrije ruimte ?? Dat is diegene die erg achterdochtig is -omdat ze zelf niet deugt. Als ik politicus was – had ik haar al lang onderuit gehaalt. TIP : Collectief aangifte doen is de enig juiste weg

Opa Opstelten verzint er 34.000 agenten bij

We gingen van 1 werkende naar 2 per huishouden en nu: Meer werknemers met 2 banen