in , ,

Zoek daar maar eens een woning voor; Minister van Wonen: Huurtoeslag omlaag voor iedereen die boven de 390 euro huurt?

In vier jaar tijd steeg vooral het aantal eenpersoonshuishoudens met financiële hulp hard, naar meer dan een half miljoen.

“De huren in de afgelopen twee jaar zijn flink verhoogd. Dat meer mensen een beroep moeten doen op de huurtoeslag is dan ook niet zo vreemd. Daarnaast gaat het om hogere bedragen, waardoor de aanspraak op het huurtoeslagbudget groter is geworden.”

De tegemoetkoming in de huur is bedoeld voor mensen in een huurhuis die minder dan 21.000 per jaar verdienen. In het geval van meerdere kostwinners mag het gezamenlijke inkomen niet meer dan 29.000 euro per jaar zijn. Maar nu de groep huurders die subsidie aanvraagt maar blijft stijgen moet er door Minister Blok worden ingegrepen. Jaarlijks zal er 31 miljoen euro bezuinigd moeten worden. Om dit te bereiken wil de Minister van Wonen de toeslagen voor huurders in een ‘duurdere’ sociale huurwoning, vanaf 390 euro per maand, verlagen.

via Metro.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
2 jaren geleden

Nou dan zouden ze eerst de huur prijzen van woningen toch ged koper worden want tegen woordig huur je geen woningen of althans er zijn nog weinig huur huizen die rond de € 390,- aan huur kosten de meeste huur woningen liggen rond meestal tussen de €450 a €500 en dan heb je vaak ook nog maar alleen ‘n flatwoning/apartementen woning als je naar ‘n laagbouw woning/ eengezins woning kijkt dan zitje toch al tegenwoordig rond de huurprijs van €750,- a 850,-

Uitbreiding EU-budget: 24 uur om ‘akkoord’ te gaan

Geloof u nog steeds in de overheid lees dit dan NIET: De klusjesman