in

Zorgverzekeringspolis: financiële bijsluiter verplicht

6515241955 941dc2824a bijsluiter e14178494124661

Gaat de wijziging van artikel 13 Zvw door, dan hoort de polis op de lijst complexe financiële producten, waarvoor een bijsluiter verplicht is. De patiënt moet zich bewust zijn van de risico’s die eraan kleven.

‘Roken is dodelijk’, ‘Geen 18, geen alcohol’, ‘Loop geen onnodig risico, lees de financiële bijsluiter’. Het zijn maar enkele van de waarschuwingen die mensen elke dag op zich af krijgen, wanneer ze op het punt staan een risicovol product te kopen. Waarom dan niet bij het afsluiten van een zorgverzekering? Met de mogelijke verandering van artikel 13 in de Zorgverzekeringswet lopen patiënten het risico op hoge aanvullende kosten of zelfs slechtere zorg. Gaat de wetswijziging door en willen we de patiënt beschermen, dan moet voor zorgverzekeringspolissen een bijsluiter verplicht worden, zoals de Financiële Bijsluiter die we kennen voor complexe financiële producten.

Vrije artsenkeuze

Zorgverzekeraars bieden steeds vaker goedkope(re) zorgverzekeringen aan, waaraan voorwaarden verbonden zijn zoals een hoger eigen risico en/of een beperktere keuzevrijheid. Terwijl dit voor veel patiënten helemaal niet duidelijk is.

Lees verder via Zorgvisie

 

Foto via Cea. cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8031b9217c2346b0daa5b1ef 640 gold coin1

Karen Hudes: Het is hier, Aurom de nieuwe valuta die de Dollar gaat vervangen

9440944509 ef5e8ef2b0 Dijsselbloem1

Geweldig we hebben een minister die het ziet: Dijsselbloem vreest financiële luchtbellen