in , ,

200 miljard euro winst voor pensioenfondsen, maar geen euro naar gepensioneerden

Het is moeilijk te begrijpen: Nederlandse pensioenfondsen hebben een fantastisch jaar gedraaid, maar toch kan bijna geen enkel pensioenfonds de pensioenen verhogen.

De grootste pensioenfondsen van Nederland hebben tussen de 15 en 20% rendement gemaakt in 2014. Ze profiteerden van goede aandelenmarkten en grote winsten op hun obligatieportefeuilles, door de gedaalde rente.

Record belegd vermogen

Het ABP heeft in 2014 bijvoorbeeld maar liefst 43 miljard euro verdiend met beleggen, ruim 20.000 euro per deelnemer. Pensioenfonds Zorg en Welzijn wist 24 miljard euro te winnen, omgerekend 16.000 euro per deelnemer. Gezamenlijk zijn de Nederlandse pensioenfondsen vorig jaar ruim 200 miljard euro rijker geworden.

Uit berekeningen van RTL Z blijkt dat de fondsen nu ongeveer 1240 miljard euro in kas hebben. Het ABP heeft nu 344 miljard euro in kas. Zorg en Welzijn 161,7 miljard euro. Een verdubbeling in zes jaar tijd

Lees verder via RTL Nieuws.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Herman Mandemaker
5 jaren geleden

Al dat geld gaat naar die aasgieren aan de top, die van ons geld mooi weer spelen. En ons geld bij die malafide instellingen zoals Sun Capital en Alpinfest stationeren om bedrijven uit te kleden zoals V&D en daarna de mensen op de werkvloer uit te kleden . En dat praat dan over transparantie. Je wordt er kotsmisselijk van. Ook de overheid zit te slapen. Trouwens ook daar zitten figuren tussen zoals Martin van Rijn onze salon socialist die vriendjes bij PGGM heeft zitten dus die houd zijn mond ook wel. Na afloop krijgt hij wel weer een mooie baan bij die oplichters bende.

Provincies hebben bij elkaar 16 miljard ‘op de bank’ staan

Slecht geregistreerd toneelstukje van een “gewapende overval” bij de NOS