in ,

45% vd Nederlanders is bereid om gezondheidsdata te delen met zorgverzekeraars!!??

430689695 f009963c9e no privacy1

Uit de Smart Health Monitor van Multiscope onder 6.000 Nederlanders blijkt dat een op de drie Nederlanders activiteiten en gezondheidsdata met apps of wearables registreert. Consumenten staan open om deze data te delen met hun , werkgever of commerciële organisaties.

Bijna de helft van de Nederlanders (45%) is bereid om gezondheidsdata te delen met zorgverzekeraars als daar korting op de zorgpremie tegenover staat. Vooral onder 18 tot 35 jarigen (59%) en Nederlanders met een laag inkomen (51%) is het draagvlak groot.

Drie op de tien consumenten zijn bereid om de gegevens over hun gezondheid te delen met de werkgever. Ook hier moet wel een beloning tegenover staan, zoals extra vrije dagen of een bonus. Als commerciële organisaties hun klanten korting bieden op hun dienst of product is 16% bereid om gezondheidsdata te delen.

De deelnemers aan het onderzoek stellen het belangrijk te vinden dat er wel vertrouwelijk en met met de data wordt omgegaan. Bij commerciële organisaties zijn consumenten daar het minst gerust op.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

En dat voor een beetje korting die binnen no-time verdwenen is omdat elk jaar de omhoog gaat en daarbij de eigen risico, denken deze mensen überhaupt wel ergens over na. Je data delen is gewoon gevaarlijk en al helemaal met verzekeraars e.d.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0

WeekendDocu: Steven Greer; Disclosure Project Sirius

62fc89cdcd51adf864c6add1 640 pensioen1

Nationaal vermogen gestegen door grotere pensioenpot: Verlaging pensioenen komt dichterbij !?