in ,

Agenda 2030: Grondwet-aanpassing Spanje om alles van persoonlijke en materiële aard af te nemen in ruil voor “voordelen”

nieuwe wereld orde grote rese agenda 2030paus 464x300 1
via Xandernieuws.net

Elke meerderjarige persoon is verplicht de door de bevoegde autoriteiten vereiste “persoonlijke voordelen” uit te voeren, volgens de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad, wanneer in Spanje een crisistoestand wordt uitgeroepen.

In dit geval moeten alle burgers zonder uitzondering de bevelen en instructies van de autoriteiten opvolgen.

Dit is vastgesteld door de hervorming van de nationale veiligheidswet die door de regering is voorbereid en waarin enkele van de lessen zijn verwerkt die zijn geleerd tijdens bijna anderhalf jaar van de gezondheidscrisis.

In het geval dat in Spanje een crisistoestand wordt uitgeroepen (“situatie van belang voor de nationale veiligheid” is de naam die door de wet wordt gegeven), kunnen de autoriteiten ook overgaan tot de tijdelijke vordering van alle soorten onroerend goed, bij tussenkomst of voorlopige ingebruikname van die welke noodzakelijk zijn of het opschorten van allerlei activiteiten.

Degenen die financiële schade lijden als gevolg van het opeisen van hun eigendom of de onderbreking van hun activiteit, hebben recht op compensatie. In de eerste ontwerpen sluit de wet de betaling van een vergoeding uit aan degenen die verplicht zijn tot een persoonlijk voordeel.

Hoewel het ontwerp dit niet specificeert, wordt aangenomen dat de persoonlijke voordelen en het vorderen van materiaal verband zullen houden met het soort crisis in kwestie, of het nu gaat om gezondheids-, milieu-, economische, financiële, enz.

Wat de artikelen wel duidelijk maken, is dat de genomen maatregelen geleidelijk zullen zijn en in verhouding staan ​​tot de situatie die het hoofd moet worden geboden, en beperkt zullen zijn tot de tijd die strikt noodzakelijk is om de crisissituatie te boven te komen.

De plicht geldt niet alleen voor alle burgers, maar ook voor bedrijven en rechtspersonen om samen te werken met de autoriteiten om de crisis te boven te komen, door middel van een voorziening van persoonlijke of materiële aard. De tekst is gebaseerd op artikel 30 van de Grondwet, volgens welke “Spanjaarden de plicht en het recht hebben om Spanje te verdedigen.”

Het is hetzelfde artikel dat de verplichte militaire dienst regelt (sinds 2001 opgeschort in Spanje), hoewel het niet verwijst naar de 2e sectie, die de “militaire verplichtingen van de Spanjaarden” vaststelt, maar naar de 4e, volgens welke “door wet, kunnen de taken van burgers worden geregeld in geval van ernstig risico, catastrofe of openbare ramp ”, een grondwettelijke bepaling waarvan de ontwikkeling tot nu toe ongepubliceerd is gebleven.

Hoewel het voorziet in het opleggen van persoonlijke en materiële voordelen, is de nationale veiligheidswet gewoon, in tegenstelling tot die van de militaire dienst van 1991, die organisch was; die juridische problemen kunnen opleveren, aangezien alleen organieke wetten de grondrechten kunnen aantasten.

Bovendien komt de verklaring van een situatie als “van belang voor de nationale veiligheid” (dat wil zeggen een crisistoestand) bij koninklijk besluit uitsluitend toe aan de president van de regering en niet aan het congres, hoewel de rechtbanken onmiddellijk moeten worden geïnformeerd van de genomen maatregelen.

Verplichting van de media

Tijdens de pandemie heeft de regering niet haar toevlucht genomen tot de verklaring van “situatie van belang voor de nationale veiligheid”, maar tot de alarmtoestand, geregeld door een wet uit 1981. Met de hervorming die nu wordt afgerond, is de veiligheidswet Nacional geschikter zou kunnen zijn om dit soort situaties het hoofd te bieden.

Het ontwerp omvat onder meer de verplichting van de media om samen te werken met de bevoegde autoriteiten bij de verspreiding van informatie van preventieve of operationele aard.

Het belangrijkste is echter dat het maatregelen bevat om ….

Lees verder bij de bron: Elpais.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
covid 19 docu the system

Hugo de Jonge zegt het letterlijk: “Om de maatregelen te kunnen nemen hebben we er een A-ziekte van gemaakt”

sheeple 326x159

Demissionair minister Hugo de Jonge: QR-code is ‘lokkertje’ om mensen gevaccineerd te krijgen