in ,

“Alsof het is ontworpen om mensen te infecteren”

26817120 8188159 Lab fears A laboratory leak in Wuhan is believed to have caused a 69 1586046936123 2

Een wetenschappelijke studie die COVID-19 aantrof, was mogelijk een “celkweek” die uniek was aangepast voor overdracht op mensen (meer dan enig ander dier – inclusief vleermuizen), wint aan stoom.

De paper, die momenteel door collega’s wordt beoordeeld, is afkomstig van professor Nikolai Petrovsky van de Flinders-universiteit, die meer dan twee decennia lang vaccins heeft ontwikkeld tegen influenza, ebola en dierlijke sars. Hij zegt dat zijn bevindingen de mogelijkheid bieden dat COVID-19 uit een laboratorium lekte , volgens Sky News .

“De twee mogelijkheden waarvan ik denk dat beide nog open zijn, is dat het een toevallige overdracht van een virus van een nog niet geïdentificeerd dier op een mens was. De andere mogelijkheid is dat het een accidentele vrijlating van het virus uit een laboratorium was”, zei Petrovsky en voegde toe: “We kunnen zeker niet uitsluiten dat dit afkomstig was van een laboratoriumexperiment en niet van een dier. Het zijn beide open mogelijkheden.”

Professor Petrovsky, de voorzitter en onderzoeksdirecteur van Vaxine Pty Ltd, zei dat COVID-19 genetische elementen heeft die lijken op vleermuiscoronavirussen en andere coronavirussen.

De manier waarop coronavirus menselijke cellen binnendringt, is door te binden aan een eiwit op het oppervlak van longcellen, ACE2 genaamd. Uit de studie bleek dat het virus nauwer aan mens-ACE2 was gebonden dan aan een van de andere dieren die ze testten .

‘ Het was alsof het bedoeld was om mensen te infecteren ‘, zei hij.

“Een van de mogelijkheden is dat een dierlijke gastheer tegelijkertijd door twee coronavirussen is geïnfecteerd en COVID-19 het nageslacht is van die interactie tussen de twee virussen. – Sky News

‘Hetzelfde proces kan plaatsvinden in een petrischaal’, voegde Petrovsky eraan toe. “Als je cellen in cultuur hebt en je hebt menselijke cellen in die cultuur die de virussen infecteren, als er twee virussen in dat gerecht zitten, kunnen ze genetische informatie uitwisselen en kun je per ongeluk of opzettelijk een heel derde nieuw virus maken uit dat systeem . ”

“Met andere woorden, COVID-19 zou kunnen zijn gemaakt op basis van die recombinatiegebeurtenis in een dierlijke gastheer of het zou hebben plaatsgevonden in een celkweekexperiment .”

In januari begon Petrovsky met het modelleren van het virus om te proberen een vaccinkandidaat te maken. Volgens het rapport begon hij vervolgens te onderzoeken “welke diersoort mogelijk betrokken was bij de overdracht op mensen” om de oorsprong van het virus beter te begrijpen, toen hij ontdekte hoe goed het mensen infecteert boven andere soorten.

” We ontdekten dat het COVID-19-virus bijzonder goed was aangepast om te binden aan menselijke cellen en dat het veel beter was dan zijn vermogen om te binden aan de cellen van andere diersoorten, wat vrij ongebruikelijk is, omdat typisch wanneer een virus goed is aangepast naar een dier en dan kruist het toevallig bij een mens, normaal gesproken zou je verwachten dat het minder bindt aan menselijke cellen dan aan het oorspronkelijke gastdier. We vonden het tegenovergestelde, dus dat was een grote verrassing, “zei hij.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
55e2d14a4a54ae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784971277fd59e4a 640 email

Namen van 250(!) slachtoffers Noord-Iers misbruikschandaal gelekt via e-mailblunder

1000 euro rutte

Komende jaren geen CO2-heffing: Kabinet ontziet grote bedrijven vanwege coronacrisis