in

Artsen slaan alarm: ‘Windmolens gevaarlijk voor gezondheid’

23528192589 a33420b0bd windmolen
Photo by SiebeSchootstra

Windmolens dichtbij plekken waar mensen wonen zijn funest voor de van die mensen. Daarvoor waarschuwen twee artsen uit Halle, beide verbonden aan het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

,,Er is nog te veel onduidelijk over de negatieve gezondheidseffecten van windmolens in de nabijheid van woningen”, zegt Erich Taubert, uroloog in het Slingeland en inwoner van Halle.

,,Een minimale afstand van 500 meter tussen een en een woning is veel te dichtbij, dat is gewoon onveilig voor bewoners.”

Samen met plaatsgenoot en huisarts in opleiding Jurian Rooks, die ook in het Slingeland heeft gewerkt, waarschuwt hij nu daarom voor die gezondheidseffecten. Op persoonlijke titel, maar wel vanuit hun specialiteit als arts én vanuit een wetenschappelijke benadering.

,,In de medische literatuur is veel te vinden over dit onderwerp. Rode draad daarin is dat er veel vraagtekens worden gezet bij de effecten op de gezondheid van mensen die in de buurt wonen.”

De gezondheidsklachten worden voornamelijk veroorzaakt door het geluid van de draaiende rotorbladen.

Door dit constante, laagfrequente geluid is er grote kans dat er een slaapstoornis ontstaat, concludeerde het in een rapport van begin juni.

En volgens Taubert kan dit een scala aan opvolgende klachten veroorzaken ….

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

Photo by SiebeSchootstra cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
italie EU 1541192313

‘Is Italië het eerste land dat protesten tot terrorisme verklaart en leger inzet tegen eigen volk?’

merkel

Geen samenzweringstheorie meer: Duitse Syriërs plegen de meest geweldsmisdaden