in , ,

Australië begint met uitbetalen van de corona-vaccinatie compensatie van maximaal 12.500 euro

Australiërs die nadelige reacties op Covid-19- hebben ondervonden, zijn begonnen met het ontvangen van compensatie, meldden lokale media woensdag, hoewel het aantal mensen dat zich aanmeldt voor de regeling veel lager is dan verwacht.

Cijfers van het Australische ministerie van laten zien dat minder dan 10% van de meer dan 10.000 mensen die vóór december hun interesse in de overheidsregeling hebben geregistreerd, een claim hebben ingediend.

De schadeloosstellingsregeling kent mensen een eenmalige betaling toe, variërend van AU $ 1.000 (US $ 720) tot AU $ 20.000 (US $ 14.400) voor gederfde lonen of andere uitgaven als ze slecht reageerden op Covid-19-vaccins.

De voorwaarden voor aanmelding zijn onder meer ten minste één nacht in het hebben doorgebracht en ten minste AU$1.000 (US$720) aan economische verliezen hebben geleden.

Services Australia heeft op 9 februari 861 aanvragen ontvangen, waaronder overlijdensclaims, vertelde een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid  aan news.com.au.

Eén zaak is betaald, maar 11 zijn al ingetrokken, voegde ze eraan toe.

De autoriteiten hebben 225 eisers om aanvullende informatie verzocht. In totaal blijven er 849 “in behandeling”.

“Omdat de schadeloosstellingsregeling nog maar voor een korte periode is geopend, wordt de informatie over subsidiabele claims en betalingsbedragen nog steeds beoordeeld”, aldus de woordvoerder.

Het hoofd medische nalatigheid van Shine Lawyers, Clare Eves, zei dat het aantal eisers ” teleurstellend ” was en schreef ze de schuld toe aan de complexe aard van het aanvraagproces van de regeling.

De website die de had opgezet was “erg ingewikkeld en moeilijk te navigeren, vooral als je een negatief gezondheidseffect hebt” , zei ze.

Op 6 februari had de Australische regelgevende instantie voor geneesmiddelen in totaal 108.000 meldingen van geregistreerd, waarvan de meeste van ondergeschikt belang waren, vermoedelijk als gevolg van het ontvangen van een Covid-19-.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gevangen in eigen land: Stop de uitbreiding van de EU-verordening voor digitale COVID-certificaten

Kabinet erkent dat Pfizer zelf (!) monsters aanlevert voor kwaliteitscontrole coronavaccins