in , , ,

BAM! Alleen al het belastingaandeel van de energierekening in 2020 naar € 1.500,-

armoede 1544445639
geralt / Pixabay

Wat veel mensen niet weten is dat er een energieakkoord en een klimaatakkoord zijn. Waar ik op wil wijzen is dat alle kosten die op dit moment in de energierekening zitten, de doorberekening zijn van het energieakkoord. De Kamer is ondertussen druk bezig met het verdedigen van het klimaatakkoord.

Het 100 miljard kostende energieakkoord is echter al in 2013 gesloten door toenmalig minister Kamp, zonder dat er een haan naar kraaide.

De zogenaamde ODE (opslag duurzame ) is een subsidieregeling voor windmolens, zonne-energie en biomassa. De helft van de 100 miljard gaat op aan biomassa, waarvan al in 2015 de en de ministeries wisten dat de genomen beslissing inherent foutief was [3]. De regeling levert geen CO2-reductie op, de regeling is milieubelastend en gebaseerd op een boekhoudkundige truc.

Sindsdien speelt de verstoppertje. Buiten het feit dat men vooralsnog geen discussie wil over de kosten, wil men al helemaal geen discussie over de zin van het energieakkoord. Teruggerekend naar de kosten per bespaarde ton CO2 blijken deze kosten exorbitant te zijn.

Toen het ministerie in 2015 en 10 miljard verder erachter kwam dat dit onzin was, kwam het argument dat het ‘politiek' niet meer terug te draaien is!

Sindsdien 2015 is nog eens 40 miljard uitgegeven en de Nederlandse zal nog tot 2038 blijven doorbetalen, toen de ministeries en de politiek ervan doordrongen waren dat de stuurfactor CO2 zou moeten zijn en niet ‘duurzame energie', werd willens en wetens vorig jaar in Brussel een nieuw akkoord getekend voor 32% duurzame energie… snapt u het nog?

Het gevolg voor de is inmiddels duidelijk: vanaf volgend jaar zal alleen al het belastingaandeel van de energierekening voor een gemiddeld gezin van 4 personen € 1.500,- gaan bedragen.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

Kabinet liegt over hoogte van hoge energierekening. Heeft helemaal niets te maken met klimaatakkoord, dat komt nog!

Ze doen het weer! Kamer weigert debat over zowat vertienvoudigde kosten van voorloper Klimaatakkoord het Energieakkoord

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
leugens 1552472789

NepNieuwsFabriek CBS wil kiezers gerust stellen: uw vertrouwen in alles en iedereen stijgt

2928465791 9131bf23ec gezondheidszorg1

Geen zorgverzekering? Sinds deze maand heeft iedereen recht op noodzakelijke medische zorg, ook niet spoedeisend