in , , ,

BAM! ‘Gedwongen quarantaine in nieuw testbeleid niet uitgesloten’

Met het besmette personen en mensen die met een besmet persoon in contact zijn geweest kunnen gedwongen worden om in quarantaine te gaan.

Minister Hugo de Jonge () zei woensdag in een Kamerdebat dat daar een wettelijke basis voor is, “maar ik hoop er geen gebruik van te maken”.

Op dit moment ziet de minister dat een overgrote meerderheid van de mensen van de GGD het advies krijgt om thuis in quarantaine te gaan na bijvoorbeeld een positieve test of als uit bron- en contactonderzoek blijkt dat iemand in contact is geweest met een positief getest persoon.

Als blijkt dat het nodig is om in te grijpen, kunnen de voorzitters van de veiligheidsregio’s mensen dwingen om thuis te blijven.

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
9 maanden geleden

WELKE wettelijke basis? Dat is vrijheidsberoving en schending van de mensenrechten en niets anders! Ze willen van de bevolking gewoon gevangenen maken.

Auk
9 maanden geleden

Jarenlang is de media en overheid bezig de bevolking tegen elkaar uit te spelen, onrust stoken, chaos creëren en haat te zaaien. Het wordt hoogv ijd dat de bevolking hiertegen in opstand komt. Deze misdadigers moeten gestraft worden. Mensen laat je niet onderdrukken door een stelletje huichelaars. De overheid is er om hun bevolking te dienen. Maar deze overheid wil hun bevolking kapot maken.

Nederland: Moskee zegt ‘wen er maar aan’ tegen burgers die klagen over gebedsoproepen

Onderzoek: kans op coronabesmetting in buitenlucht is nihil, vooral besmetting in huis en in OV