in , , , ,

EU-chef Von Der Leyen zegt dat het tijd is om na te denken over verplichte vaccinatie in de hele EU

via Xandernieuws.net

De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen vertelde gisteren aan het dat de verplichte vaccinatie voor iedere moet “overwegen” in reactie op de “zeer besmettelijke” Omicron-variant, schrijft Thecovidworld.com.

“We hebben de vaccins, de levensreddende vaccins, maar ze worden niet overal op de juiste manier gebruikt. En dat kost … Dit is een enorme ziektekostenpost die eraan komt.”

Von der Leyen vervolgde en zei dat de 27 lidstaten van de EU snel boosterdoses moeten inzetten en beval landen aan om “tijdelijk” PCR-tests vóór het reizen af te dwingen, wat effectief een einde zou maken aan de vrijheid van verkeer in de EU, een fundamentele waarde van het blok.

“Een derde van de Europese bevolking is niet gevaccineerd … niet iedereen kan worden gevaccineerd – kinderen, bijvoorbeeld, of mensen met speciale medische aandoeningen – maar de overgrote meerderheid wel.

Hoe we verplichte vaccinatie binnen de Europese Unie kunnen aanmoedigen en eventueel overwegen, dat moet worden besproken. Hiervoor is een gemeenschappelijke aanpak nodig, maar het is wel een discussie die volgens mij gevoerd moet worden.”

Lees verder bij de bron: Frontnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Overheid Botswana, bron Omicron, bevestigt dat variant alleen in gevaccineerden werd aangetroffen

Minister wil geen onderzoek naar verzamelen data van burgers door landmacht