in ,

Nederland: Moskee zegt ‘wen er maar aan’ tegen burgers die klagen over gebedsoproepen

islam 1547294155
Engin_Akyurt / Pixabay

Inwoners van het gebied rond de Taibah-moskee, in de Amsterdamse wijk Zuidoost nabij het metrostation Kraaiennest, klagen dat de dagelijkse oproepen tot gebed buitensporig luid zijn. De islamitische wet vereist dat moslims vijf keer per dag bidden, en de Taibah-moskee zendt ze alle vijf dagelijks uit op haar externe luidsprekers ter gelegenheid van de heilige maand Ramadan, die op 23 april begon.

Het bestuur van de moskee bevestigt dat ze een nieuw luidsprekersysteem hadden geïnstalleerd om de oproepen voorafgaand aan de ramadan uit te zenden. Ze zeggen dat de oproepen tijdens de ramadan vijf keer per dag worden gehoord als gevolg van de voortdurende afsluiting van het Wuhan-coronavirus (COVID-19), waardoor het voor aanbidders onmogelijk wordt om naar de moskee te komen voor gebeden.

“Het volume waarmee dit gebeurt, is zo luid dat het in de hele buurt en zelfs in de omliggende gebieden te horen is”, klaagde een lokale bewoner, volgens een rapport van de Amsterdamse televisiezender AT5.

Terwijl de lokale politie bevestigt dat ze veel klachten hebben ontvangen over de luidheid van haar oproepen, heeft de raad van bestuur van de moskee de beschuldiging afgewezen dat ze te luid zijn. Zij beweren dat het volume van de oproepen als gevolg van de klachten al is verminderd, maar weigeren dit verder te verlagen. Het bestuur benadrukte ook dat de gebedsoproepen volgens de Nederlandse wet zijn toegestaan ​​en dat hun buren geen wettelijke basis hebben voor hun bezwaren.

‘De buurt moet wennen aan het geluid’, zei het bestuur van de moskee in een verklaring.

De politie Zuidoost zegt hierover in gesprek te gaan met de administratie van de moskee.

Islamitische gebedsoproepen ….

Lees verder bij de bron: SDB

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
asielzoekers vluchtelingen uit eritrea

Raad van State wil niet dat gratis geld voor wachtende asielzoeker wordt afgeschaft

53e0d0424251a914f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254794170277ddc964b 640 corona

BAM! ‘Gedwongen quarantaine in nieuw testbeleid niet uitgesloten’