in ,

Nederland: Moskee zegt ‘wen er maar aan’ tegen burgers die klagen over gebedsoproepen

Engin_Akyurt / Pixabay

Inwoners van het gebied rond de Taibah-moskee, in de Amsterdamse wijk Zuidoost nabij het metrostation Kraaiennest, klagen dat de dagelijkse oproepen tot gebed buitensporig luid zijn. De islamitische wet vereist dat moslims vijf keer per dag bidden, en de Taibah-moskee zendt ze alle vijf dagelijks uit op haar externe luidsprekers ter gelegenheid van de heilige maand Ramadan, die op 23 april begon.

Het bestuur van de moskee bevestigt dat ze een nieuw luidsprekersysteem hadden geïnstalleerd om de oproepen voorafgaand aan de ramadan uit te zenden. Ze zeggen dat de oproepen tijdens de ramadan vijf keer per dag worden gehoord als gevolg van de voortdurende afsluiting van het Wuhan-coronavirus (COVID-19), waardoor het voor aanbidders onmogelijk wordt om naar de moskee te komen voor gebeden.

“Het volume waarmee dit gebeurt, is zo luid dat het in de hele buurt en zelfs in de omliggende gebieden te horen is”, klaagde een lokale bewoner, volgens een rapport van de Amsterdamse televisiezender AT5.

Terwijl de lokale politie bevestigt dat ze veel klachten hebben ontvangen over de luidheid van haar oproepen, heeft de raad van bestuur van de moskee de beschuldiging afgewezen dat ze te luid zijn. Zij beweren dat het volume van de oproepen als gevolg van de klachten al is verminderd, maar weigeren dit verder te verlagen. Het bestuur benadrukte ook dat de gebedsoproepen volgens de Nederlandse wet zijn toegestaan ​​en dat hun buren geen wettelijke basis hebben voor hun bezwaren.

‘De buurt moet wennen aan het geluid’, zei het bestuur van de moskee in een verklaring.

De politie Zuidoost zegt hierover in gesprek te gaan met de administratie van de moskee.

Islamitische gebedsoproepen ….

Lees verder bij de bron: SDB

Één reactie

Laat een reactie achter
 1. Aangeboden op Marktplaats t.e.a.b.:
  Een mooi vlak land voor de helft gelegen onder de zeespiegel. Vroeger genaamd Nederland, binnenkort Nederrabia geheten met de hoofdstad Islamsterdam, dan deel uitmakend van het grotere toekomstige Eurdistan!
  Tot enkele jaren geleden zeer goed onderhouden en bevolkt door mensen die de Nederlandse taal machtig waren en hun cultuur hoog achtten.
  Sinds meerdere decennia zeer geliefd bij arabisch sprekend volk, mensen met een licht getinte of donkere huidskleur en andere al dan niet illegale asieleisers en crimigranten.
  Werken, je gedragen en enigszins aanpassen is echt niet noodzakelijk.
  Gratis geld, gratis woning, gratis inboedel, gratis gezondheidszorg, gratis scholing voor u en al uw over te laten komen familieleden.
  De door u alhier gepleegde sexuele-, gewelds- en vermogensdelicten gericht tegen de autochtone bevolking worden met de mantel der liefde bedekt vanwege een bij u te constateren lage bloedsuikerspiegel, veroorzaakt voor, tijdens of na de ramadan. Daarnaast krijgt u allen de mogelijkheid om, op kosten van de Nederlandse belastingbetalers, 7minstens 1 maal per jaar naar het land, waaruit u destijds uit onveiligheid bent “gevlucht”, op vakantie te gaan om de door u in armoede achtergelaten nooddruftige familieleden, zoals de hulpbehoevende zwakke opa’s en oma’s te bezoeken.
  De oorspronkelijke autochtone bevolking zal compleet uit het straatbeeld verdwijnen, zoals nu al in vele wijken het geval is. Mochten er zich toch nog autochtonen op straat bevinden, zullen deze door de verplichte islam-kleding niet meer als zodanig herkenbaar zijn. Mannen hebben allemaal verplichte gezichtsbeharing en van de vrouwen zijn alleen nog de ogen nog te zien.
  Turks en arabisch worden de officiële landstalen en het Nederlands zal slechts nog enige jaren worden gedoogd en daarna streng verboden.
  Christelijke feestdagen, zoals bijvoorbeeld Pasen, Pinksteren, Hemelvaart en Kerstmis, en nationale gebruiken, zoals Sinterklaas met “zwarte” Piet, worden afgeschaft.
  Het begin is daar al mee gemaakt. Pasen heet nu al voorjaarsfeest en Kerstfeest wordt winterwende genoemd. Deze benamingen verdwijnen ook binnenkort. Over zwarte Piet hoeft al niets meer gezegd te worden.
  Het Wilhelmus wordt vervangen door het arabische lied مَــوطِــنِــي مَــوطِــنِــي .
  De enige toegestane en verplichte feestdagen zijn de ramadan, het offer- en het suikerfeest. De voor u verplichte jaarlijkse pelgrimstocht naar mekka wordt door de Staat betaald. Alle Nederlandse kerken zullen worden gesloopt of worden omgebouwd en gebruikt als moskee.
  Varkens worden niet meer in het land toegelaten en al de gerechten met varkensvlees worden van de menukaarten in de restaurants verwijderd. In de plaatselijke cafés wordt geen alcoholhoudende drank meer te verkrijgen zijn.
  De huidige wetgeving zal worden vervangen door de sharia en de hadith.
  De koran wordt straks beschouwd als dé grondwet.
  Het onderwijs mag nog slechts plaatsvinden op scholen met islamitische leer. De enige partijen waar nog op gestemd kan en mag worden zijn Denk en D66(6). De eerlijkheid gebiedt mij u te zeggen dat van die twee D(ictatuur)66 al helemaal niet (meer) te vertrouwen is…….
  Andere politieke partijen en/of oppositiegroeperingen zijn ten strengste verboden.
  De huidige democratische monarchie met ons parlementaire stelsel zal verdwijnen en veranderen in een absolute dictatuur bestuurt door de zichzelf benoemde kalief Kuzu. Deze kalief regeert vanuit Denhagistan via een ministerraad waarvan de belangrijkste en best betaalde posten worden bekleed door louter vooraanstaande leden van de familie van de kalief en zijn vrindjes. Het geheel onder directe supervisie en aansturing van het potentaat erdogan en turkije.
  Het Binnenhof wordt gebedsruimte voor het vrijdagmiddaggebed.
  Mensen die kritiek durven te uiten op de nieuwe kalief worden geëxecuteerd, gedetineerd en/of gedeporteerd naar de inmiddels leeggelopen landen waar nu plaats genoeg is, zoals vele Afrikaanse landen.
  Kalief kuzu zegt nu al dat de autochtone bewoners van Nederland maar moeten oprotten als ze de nieuwe “koeltoer” niet aanstaat. (feit)
  “God-allah-machtig……. “,

Geef een antwoord

Raad van State wil niet dat gratis geld voor wachtende asielzoeker wordt afgeschaft

BAM! ‘Gedwongen quarantaine in nieuw testbeleid niet uitgesloten’