in , , , , , ,

Bayer beschuldigt Monsanto ervan zich als een geheime dienst te gedragen

mars tegen monsanto

Bayer zei maandag dat zijn eenheid , die wordt onderzocht door Franse officieren van voor het verzamelen van bestanden van invloedrijke personen zoals journalisten in , waarschijnlijk hetzelfde deed in heel , wat duidt op een mogelijk groter probleem.

Franse openbare aanklagers zeiden dat ze vrijdag een onderzoek hadden geopend nadat Le Monde een klacht had ingediend waarin ze beweerden dat Monsanto – vorig jaar overgenomen door Bayer voor 63 miljard dollar – een bestand van 200 namen had bijgehouden, waaronder journalisten en wetgevers in de hoop de posities in pesticiden te beïnvloeden.

Op zondag erkende Bayer het bestaan ​​van de bestanden en zei hij dat het niet gelooft dat er wetten zijn overtreden, maar dat het een extern advocatenkantoor zal vragen om het te onderzoeken.

“Het is veilig om te zeggen dat andere landen in Europa werden beïnvloed door lijsten … Ik neem aan dat alle -lidstaten mogelijk worden getroffen”, vertelde Matthias Berninger, Bayer's hoofd public affairs en duurzaamheid, aan journalisten op maandag.

Hoewel hij niet zei dat er enige illegale activiteit was en voegde toe dat het aan het externe advocatenkantoor was om het gedrag te evalueren, zei Berninger dat er tekenen waren die Monsanto niet eerlijk had gespeeld in het gebruik van privégegevens.

“Er waren een aantal gevallen waarin – zoals ze zouden zeggen in het voetbal – niet de bal werd gespeeld, maar de man of vrouw werd aangepakt”, zei Berninger, die in januari bij Bayer kwam, tijdens een telefonische vergadering.

“Wanneer u niet-openbare gegevens over personen verzamelt, is een Rubicon duidelijk overgestoken”, voegde hij eraan toe, ongeacht of wetten inzake gegevensprivacy daadwerkelijk werden geschonden.

Bayer zei in zijn eerste verklaring op zondag dat: “We hebben momenteel geen aanwijzingen dat de voorbereiding van de lijsten die besproken worden, in strijd is met wettelijke bepalingen.”

Het voegde eraan toe: “Bayer zal een extern advocatenkantoor vragen om het project te onderzoeken dat Monsanto heeft uitgevoerd en de beschuldigingen heeft geëvalueerd. Het advocatenkantoor zal ook alle personen op de lijsten van de verzamelde informatie over hen informeren “.

Het werken met de PR-bureaus die Monsanto destijds voor het project opdracht had gegeven, is opgeschort, zei het.

Bayer wordt al geconfronteerd met mogelijk zware kosten van Amerikaanse class-action rechtszaken waarin aanklagers stellen dat Monsanto's Roundup-onkruidverdelger veroorzaakt.

Bayer-aandelen hebben meer dan 40 procent verloren sinds een eerste negatief Amerikaans oordeel over Roundup afgelopen augustus, waardoor het bedrijf een marktkapitalisatie had die kleiner was dan de prijs die het voor Monsanto betaalde.

Lees verder bij de bron: Reuters

https://twitter.com/Lagonda_Blogger/status/1128933918709813248

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
verliezers 1557997789

Door Facebook benoemde nepnieuws-checkautoriteit nu.nl weer de fout in

earth snow 1558000762

Global Cooling wordt zeer ingrijpend: ‘Klimaat wordt al kouder, over 5 jaar ook in het Westen voedseltekorten’