in , ,

Bedankt GlaxoSmithKline: Met poliovirus besmet water op weg naar Westerschelde

3973783435 3399fac6c0 westerschelde1

Water dat besmet is met wild poliovirus kan dezer dagen de Westerschelde bereiken. Dat meldt het RIVM in een maandagavond verspreid bericht.

Het water is afkomstig van het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline in Rixensart in België waar vaccins worden gefabriceerd. Door een menselijke fout is op 2 september 45 liter met poliovirus besmet water terechtgekomen in een waterzuiveringsstation langs de rivier de Laan. Deze stroomt door Vlaams- en Waals-Brabant en mondt uit in de Dijle, die via de Schelde in de Westerschelde in Nederland terechtkomt.

Eén dezer dagen kan het mogelijk besmette water de Westerschelde bereiken. Dit is dan al zover verdund dat mensen niet besmet raken als zij met dit water in aanraking komen, aldus het RIVM. Wel raden deskundigen van het RIVM en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoritieit (NVWA) aan om ten oosten van de lijn Kruiningen–Perkpolder zelf geraapte schelpdieren (oesters, kokkels, mosselen) uit de Westerschelde minimaal anderhalve minuut te verhitten tot meer dan 100 graden Celsius voor consumptie. Daardoor gaat het virus dood en kunnen mensen niet besmet raken.

Lees verder via Reformatorisch Dagblad.

 

Foto via Meisje van de Slijterij cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3067456175 19bccb1703 Walrus1

LOL, NL vs Rusland: Nederland stuurt onderzeeër naar Oostzee om Russen te bespieden

39c49bcaa104065a2ffd9f77 640 studie1

Ouders pas op met het nieuwe leenstelsel BKR zit achter u aan!