in

Belastingdienst beloofde drie hoofdrolspelers: geen straf in toeslagenaffaire

De top van de heeft drie hoofdrolspelers in de toeslagenaffaire eind vorig jaar beloofd dat er geen disciplinaire maatregelen tegen hen genomen zouden worden.

De drie dwongen dat af als voorwaarde om mee te werken aan een onafhankelijk onderzoek naar de affaire, door de Audit Dienst Rijk (ADR).

Dat blijkt uit onderzoek van Trouw en ‘RTL Nieuws’.

In de toeslagenaffaire werden duizenden ouders gedupeerd doordat toeslagen onterecht werden stopgezet en teruggevorderd, na een ontspoorde fraudejacht.

De Belastingdienst erkent dat de drie ambtenaren van het gewraakte Combiteam Aanpak Facilitators (CAF) een vrijgeleide kregen in ruil voor hun medewerking aan het onderzoek.

Alles wat zij tegenover de ADR zouden vertellen over hun rol in de toeslagenaffaire zou buiten hun personeelsdossier blijven, en ook de gespreksverslagen zouden alleen binnen het ADR-onderzoek gebruikt mogen worden.

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob de Jong
8 maanden geleden

in wat voor communistisch land leven wij, stelen van je bevolking doe je al met belasting heffing op idiote wijze en dan ook nog een fraude plegen als belasting dienst , als een burger het doet moet deze het hele leven boeten, maar doet de regering het zelf dan komen ze ermee weeg , en laten de burger moedwillig met een schuld in armoede achter ,,,,,die Rutte en zijn bandieten hebben hun langste tijd gehad ,,,die moeten weg en snel ook ,,,gangsters zijn het in Den Haag,,,wij leven in een democratische Dictatuur , deze Dictatoren zijn met verkiezingen gekozen , dit land ging al naar de klote toen het intrede deed in die klote EU. het maakt volgens mij niet uit in welk land je leeft het zijn allemaal fraudeurs bandieten gangsters witte boorden criminelen leugenaars

Bizar: ondanks Nederlands nee, toch bijna 8 ton bonus voor topman Air France-KLM

Getuige zegt dat hij Bill Clinton op ‘Pedo Island’ zag, samen met Epstein