in ,

Belastingdienst heeft peop aan de wet: Datalek had ook aan belastingplichtige gemeld moeten worden

In april stuurde de meerdere cd-roms(weet u nog?) met uitstelgegevens naar verkeerde belastingconsultenten. Op de cd-roms stonden onversleutelde persoonlijke gegevens van particulieren, waaronder het BSN en informatie van de Kamer van Koophandel.

Nadat het op 16 mei 2016 bij de werd gemeld, besloot de Belastingdienst om de slachtoffers niet persoonlijk te informeren.

En dat had wel gemoeten, zegt ook Gerrit-Jan Zwenne, hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden. Sterker: door dat niet te doen heeft de Belastingdienst volgens hem de overtreden. Er geldt gewoon een meldplicht, ook richting de belastingplichtige.

Overigens werden wel alle Nederlandse belastingconsulenten aangeschreven, wat volgens Zwenne alleen maar aantoont dat er bij de Belastingdienst geen enkel zicht is op de omvang van het lek.

Hoewel de schade moeilijk aan te tonen zal zijn, kan het raadzaam zijn om individueel schadevergoeding te vragen. ‘Het zijn uw gegevens en u mag erop vertrouwen dat de Belastingdienst daar zorgvuldig mee omgaat. En daar hoort ook bij dat u in geval van een datalek wordt geínformeerd.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Soros gebruikt vluchtelingen als breekijzer voor wereld overheersing

Gevolgen van uit balans gebrachte economische cyclische patronen