in ,

Belastingdienst heeft peop aan de wet: Datalek had ook aan belastingplichtige gemeld moeten worden

e835b70f29f6043ecd0b470de7444e90fe76e6d018b4144797f9c5 640 belasting e1474541471366

In april stuurde de Belastingdienst meerdere cd-roms(weet u nog?) met uitstelgegevens naar verkeerde belastingconsultenten. Op de cd-roms stonden onversleutelde persoonlijke gegevens van particulieren, waaronder het BSN en informatie van de Kamer van Koophandel.

Nadat het datalek op 16 mei 2016 bij de Autoriteit Persoonsgegevens werd gemeld, besloot de Belastingdienst om de slachtoffers niet persoonlijk te informeren.

En dat had wel gemoeten, zegt ook Gerrit-Jan Zwenne, hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden. Sterker: door dat niet te doen heeft de Belastingdienst volgens hem de wet overtreden. Er geldt gewoon een meldplicht, ook richting de belastingplichtige.

Overigens werden wel alle Nederlandse belastingconsulenten aangeschreven, wat volgens Zwenne alleen maar aantoont dat er bij de Belastingdienst geen enkel zicht is op de omvang van het lek.

Hoewel de schade moeilijk aan te tonen zal zijn, kan het raadzaam zijn om individueel schadevergoeding te vragen. ‘Het zijn uw gegevens en u mag erop vertrouwen dat de Belastingdienst daar zorgvuldig mee omgaat. En daar hoort ook bij dat u in geval van een datalek wordt geínformeerd.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4000223190 8d4c8f48a3 NWO

Soros gebruikt vluchtelingen als breekijzer voor wereld overheersing

eerste tekenen wereldwijde panie

Gevolgen van uit balans gebrachte economische cyclische patronen