Betrapt: Kiev geeft Amerikanen valse foto’s Russische tanks in Oekraïne

Secretaris-generaal Lamberto Zannier van de OVSE verklaarde vandaag dat de separatisten in het oosten van Oekraïne niet worden gesteund door Russische troepen, zoals het Westen voortdurend beweert. Wel hebben Russische vrijwilligers zich bij hen aangesloten, maar dat is iets dat het Kremlin nooit heeft ontkend.

Het omgekeerde, namelijk dat Europeanen samen met het Oekraïense leger tegen de separatisten vechten, zou volgens EU-Raadspresident Donald Tusk eveneens niet zijn bewezen. Tusk reageerde daarmee op de uitspraken van de topdiplomaat uit EU-lid Kroatië, die juist erkende dat vrijwilligers uit zijn land zich bij de troepen van Kiev hebben aangesloten.

Betrapt: Parlementariërs geven valse foto’s Russische tanks

Oekraïense parlementariërs zijn betrapt toen ze de Amerikaanse senator Jim Inhofe foto’s overhandigden die zouden bewijzen dat er Russische tanks in Oekraïne actief zijn. De foto’s werden in december door een Oekraïense delegatie aan het Amerikaanse parlementaire Comité Gewapende Diensten getoond. Nadat de foto’s waren gecheckt, bleken ze echter afkomstig te zijn uit 2008, toen een Russische strijdmacht reageerde op de Georgische aanval op Zuid Ossetië.

‘De Oekraïense parlementariërs die ons deze zogenaamd net genomen foto’s hebben gegeven hebben zichzelf een slechte dienst bewezen,’ gaf senator Inhofe als commentaar. ‘Ik was woedend toen ik hoorde dat een van deze foto’s een vervalsing van een AP-foto uit 2008 is.’ Desondanks hield hij vol dat er ‘genoeg ander bewijs is’ dat er Russische T-72 tanks in Oekraïne actief zijn. Inhofe moet deze leugen wel volhouden, omdat dit het officiële standpunt van het Witte Huis en het Congres is.

Lees verder via Freedom Bytes.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Rob schreef:

    De publieke opinie was al tegen die chocoladeboer uit Kiev – nu Rusland eindelijk ingrijpt in Syrie ook tegen ook de VS in het MO

  2. Edwin schreef:

    Wordt tijd dat we de oorzaak definitief uit Europa trappen. Oorlog en wapens ipv. een samenleving

Geef jouw mening

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
%d bloggers liken dit: