in ,

Binnenkort iedere Nederlander standaard naar het slachthuis

7818216242 a4c254a862 D66

Het gaat om het stokpaard je van D66er Pia Dijkstra. Men is zonder bezwaar aangetekend te hebben, straks automatisch .

Het had weinig gescheeld of de stemmig was weer eens negatief uitgevallen. De initiatiefwet voor ‘actieve donorregistratie' werd met 75 Kamerleden voor en 74 tegen aangenomen.
Eigenlijk had het weer ‘nee' moeten zijn maar door botte pech glipte de initiatief er deze keer net doorheen.

Volgens het Transplantatiecentrum zijn vorig jaar 132 mensen onnodig overleden omdat ze niet op tijd geholpen konden worden. Als je dit getal vergelijkt met andere doodsoorzaken dan is dat minimaal, maar ja emoties enzo. Net zoals , die heeft de farmaceutische ook opgeklopt tot ongekende hoogte. Denk aan levenslang giftige cytostatica, denk aan dure operatie apparaten…. Jammie. Kwaliteit van leven meneer, mevrouw.

Dat zei ook die Z. Afrikaanse tandarts, die als eerste ter wereld een nieuw menselijk hart kreeg. Hij heeft er doelbewust voor veel in razend tempo, talloze interviews over gegeven. Zodat zijn echtgenote na zijn toch wel snelle overlijden, zich over de centjes geen zorgen hoefde te maken.

Tegenstanders vinden het plan een inbreuk op het zelfbeschikkingsrecht en het stelt mensen ook wel heel erg voor het blok.
Om tegemoet te komen aan kritiek heeft D66 het oorspronkelijke plan een beetje aangepast. Je kunt nog steeds zien of mensen actief ja hebben gezegd. Als ze niet hebben gereageerd, komt bij hun naam ‘geen bezwaar' te staan.

Op die manier kunnen familieleden zien of iemand echt heeft gekozen, maar in principe kunnen ze de registratie niet meer veranderen.
Met andere woorden ze kunnen het ‘geen bezwaar' niet meer veranderen en moeten nog steeds lijdzaam toezien als de artsen er met hun buit vandoor gaan.

Mocht de wet in de toekomst worden aangepast of ingetrokken, dan worden alle mensen die ja hebben gezegd als donor behouden, is de redenering van D66.

Bron: http://nos.nl/artikel/2131825-d66-plan-aangenomen-zonder-bezwaar-automatisch-orgaandonor.html

Via: Zaplog

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

Photo by Steven Rieder cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
24436440263 dce4602b7e van baalen

Humor: EU wijst de grootste federalist aan voor onderhandeling Brexit

3010732057 876362db25 poetin1 e1474372605613

Zeg Rutte, kijkt u even mee! Poetin behandelt corruptie ALS EEN BAAS