in

Bizar: 1/3e ex-eurocommissarissen hebben samen 98 bijbaantjes bij multinationals

eurozone12 amigos

Een derde (9 op 27) van de Europese Commissarissen die in oktober 2014 hun mandaat beëindigd zagen werken vandaag voor privé-bedrijven waar ze samen… 98 mandaten onder zich verdelen.

Dat blijkt uit een studie van de ngo Corporate Europe Observatory (CEO). Het Etische Comité van de heeft zich over 37 van deze mandaten gebogen en heeft ze alle goedgekeurd. Daaronder die van voormalig eurocommissaris voor , de Sloveen Janez Potočnik, die vandaag voor het Forum for the Future of Agriculture aan de slag is, een opgericht door het agro-chemische bedrijf Syngenta.

CEO heeft ook vragen bij een reeks van die goedkeuringen, waaronder die van Viviane Reding, die vandaag voor Agfa-Gevaert, Nyrstar en de stichting Bertelsmann actief is, die van Karel De Gucht bij CVC Partners, Proximus en Merit Capital, of Neelie Kroes bij Bank of America Merrill Lynch.

De ‘koning van de jungle' is de voormalig voorzitter van de , de Portugees José Manuel Barroso. Zelfs indien het gros van deze mandaten onbezoldigd zijn, zitten er een paar grote lobbygroepen bij, zoals de Conferences of de European Business Summit.

Lees verder bij de Bron: express.be

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
joris demmink anp 0

Demmink, Opstelten en Teeven moeten getuigen in misbruikzaak

5826490532 428b47988c EUssr1

Eindelijk: Bevolking krijgt in de gaten wat EU werkelijk inhoudt