in

Eindelijk! Onderzoek naar ‘baantjescaroussel’ topambtenaren

De Universiteit Utrecht gaat onderzoek doen naar de Algemene Bestuursdienst. Begin dit jaar uitte de Tweede Kamer zorgen over deze pool van ongeveer 1400 topambtenaren.

Diverse Kamerleden zijn bang dat falende ambtelijke managers worden ‘weggepromoveerd’ en spreken over een ongezonde .

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het onderzoek gegund aan hoogleraar Mirko Noordegraaf en een onderzoeksgroep, om te kijken of de zorgen van de Kamerleden kloppen.

In een motie vraagt een meerderheid van parlementariërs of er “een prikkel is om slecht functionerende ambtenaren elders anders onder te brengen, naar andere delen van de .”

Volgens Noordegraaf is het goed om na 25 jaar de Algemene Bestuursdienst (ABD) kritisch te evalueren. De hoogleraar volgt de ABD sinds zijn ontstaan en schreef een proefschrift over Haagse managers: “Wat ik zelf merk is dat de directe aanleiding voor dit onderzoek niet uit de lucht komt vallen”.

Hij ziet dat Kamerleden en media kritischer zijn gaan kijken naar de …..

Lees verder bij de bron: Nieuwsuur


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mind’s eye: Ongelooflijk nieuw hersenimplantaat laat blinden letters en vormen ‘zien’

Oeps: Wij krijgen geen vakantiegeld, zeggen honderdduizenden werknemers