in ,

Baantjescarrousel: Samsom gaat ’kabinet’ Timmermans leiden

Voormalig -leider Diederik Samsom wordt de kabinetschef van EU-vicevoorzitter Frans Timmermans. Dat bevestigt een woordvoerder van Timmermans.

Als EU-commissaris en eerste vicevoorzitter krijgt Timmermans een van de belangrijkste portefeuilles.

Hij is verantwoordelijk voor het Europese klimaat- en milieubeleid. Samsom heeft als oud-campagneleider van en voormalig voorzitter van een van de klimaattafels veel ervaring op dit gebied.

De afgelopen jaren adviseerde de oud-PvdA-leider bedrijven over de energietransitie. Per 1 november treedt hij toe als chef van het twaalfkoppige van zijn partijgenoot.

Timmermans heeft als opdracht de Europese Green Deal vorm te geven. Dat moet leiden tot een klimaatneutraal Europa in 2050. Daar zijn volgens de aanstaande voorzitter Ursula investeringen tot 1 biljoen euro voor nodig.

Timmermans krijgt ook de supervisie over EU-commissarissen die beleid maken op terreinen als …

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Thorium is het antwoord !!!
1 jaar geleden

Het is weer als altijd: een politicus wordt gepresenteerd als deskundige terwijl de persoon in kwestie nooit werkzaam geweest is in de olie of gasindustrie of bij een energiebedrijf. Diederik Bilderberg is geen ervaringsdeskundige. Hij is lid geweest van Greenpeace …. en dat is ook al geen reclame.

Energietransitie? Als daarmee bedoeld wordt een overgang van olie en gas naar zonnepanelen en windmolens dan wordt dat financieel een milieutechnisch een ramp zonder weerga !!! Onder andere door de vervuiling met al het materiaal dat wordt gebruikt en aan het eind van de produktietijd weer moet worden verwerkt.

NL heeft zo’n 20 GW electrisch vermogen geinstalleerd. Een grotere windmolen heeft een maximum vermogen van 5 MW …. dus als alle energie met windmolens moet opgewekt zijn er 4000 molens nodig, En dan moet het ook nog flnk waaien. Zonnecellen doen maximaal 160 W/m2 ….. Per MW dus zo’n 6000 m2 geinstallateerd oppervlak. Dus om 20 GW te produceren: 20.000 * 6000 m2 ….

En NL heeft in haar eigenwijsheid al besloten om aardgas uit te faseren …. en kolencentrales te sluiten. Onbegrijpelijk.

Hoe dan wel? China heeft 700 ingenieurs en wetenschappers werken om een commerciele Thorium LFTR installatie te ontwikkelen. Dat is een nucleaire installatie maar wel eentje die absoluut veilig werkt, die veel eenvoudiger van constructie is en die zeer efficient met de brandstof Thorium om gaat.

Het concept van deze reactor is in de jaren 60 in de VS ontwikkeld door Alvin Weinberg en een testreactor heeft 2 jaren gedraaid. Toch hebben de politici (Nixon en het ministerie van defensie en waarschijnlijk de producenten van de conventionele waterreactoren) in de VS dit geniale concept gekilled! De verantwoordelijke mensen zouden hiervoor alsnog moeten worden veroordeeld. Het is
Kirk Sorenson die dit ontwerp uit de vergetelheid heeft gehaald en hij laat de wereld zien op een uitstekende manier waarom Thorium de oplossing is voor de energievoorziening in de wereld. Inmiddels lijkt de wereld wakker te worden (zelfs in Nederland) en het is te hopen dat Diederik Samson aan Thorium denkt.

Lees onderstaande link (en nog vele andere):

https://www.youtube.com/watch?v=YVSmf_qmkbg

Geschiedenis herhaalt zich: Klimaatjeugd komt met je eigen groet

Regeringspartijen en Denk houden debat tijdens Wilders-proces tegen