in , ,

Britse Royal Marines op weg naar de Golf van Oman om oorlogsschepen te beschermen

warships 1561437430
Defence-Imagery / Pixabay

Volgens berichten uit de Sunday Times zal Groot-Brittannië de komende dagen ongeveer 100 mariniers inzetten in de Golf van Oman  met het oog op de bescherming van Britse oorlogsschepen in het gebied.

Ambtenaren noemden “bezorgdheid” over het toenemen van spanningen met Iran, en merkten op dat Iran de Britse ambassadeur had opgeroepen om te protesteren tegen Groot-Brittannië die hen beschuldigde van de tankaanval van vorige week.

Toch is deze inzet, als ambtenaren worden geloofd, niet gerelateerd aan die aanval. Integendeel, ze zeggen dat de inzet al enkele weken gepland was, als onderdeel van de algemene escalatie richting Iran, en toevallig samenviel met de tankeraanval.

Iran heeft de tankeraanval ontkend, hoewel zowel de VS als Groot-Brittannië Iran de schuldige partij hebben verklaard.

Tot nu toe zijn er geen tekenen geweest van incidenten in de regio die iemands oorlogsschepen bedreigen, en met de aanhoudende Amerikaanse escalatie zijn er veel meer oorlogsschepen in de regio dan normaal.

Lees verder bij de bron: activistpost

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belastingdienst

Klokkenluider in zaak kinderopvangtoeslag door belastingdienst op non-actief gezet

varkens 1561440061

Kabinet Rutte III gaat het volk uithongeren: miljoenen voor inkrimping veestapel