in , , ,

Burger betaalt 1,4 miljard te veel voor zorgverzekering

via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

De Nederlandse zorgverzekeraars hebben in 2014 een winst gemaakt van 1,4 miljard – een verdriedubbeling van de winst ten opzichte van 2011 –  dat blijkt uit een overzicht van DNB van 18 augustus. Dit betekent dat de Nederlandse belastingbetaler 1,4 miljard euro teveel aan ziektekostenpremies betaald.

Iedereen begrijpt dat deze verplichte zorgverzekering niet bedoeld is als melkkoe en winstbron voor verzekeraars en hun eigenaren, maar juist als risicovoorziening voor de burgers. Toch stijgt de , krijgen de verzekerden minder van hun kosten vergoed en overheerst het gevoel dat het niet klopt en maken zorgverzekeraars ieder jaar winst over de rug van de verzekerden.

De zorgverzekeringsbranche is een gouden business. Iedere inwoner van NL is verplicht deze verzekering af te sluiten, op straffe van krankzinnig hoge boetes. Onderling hebben de verzekeraars een premiepot van meer dan 40 miljard te verdelen. Het management van deze bedrijven kan aan zichzelf jaarlijks enorme salarissen uitkeren, door voortgaande automatisering hebben zij steeds minder loonkosten, zij kunnen de farmaceutische industrie onder druk zetten, artsen uitknijpen en in een een-tweetje met DNB hoge buffers of reserves vormen waardoor aan het eind van de rit ‘slechts 1,4 miljard winst’ overblijft.

Lees verder via de Bron: Delangemars


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cor helsloot
5 jaren geleden

Ook in 2016 gaat de zorg weer fiks omhoog. Dit kan zo niet langer!!. Tijd voor demonstratie!!!.

GERECHTIGHEID
5 jaren geleden

Heeft u het gelezen?
De CHRONISCH ZIEKEN zijn ZWAAR de DUPE door het ASOCIALE WANBELEID van deze regering! Zij zijn veruit het zwaarst getroffen door die schoften in Den Haag. Zij hebben tot nu toe ca 20% (!!!!) van hun inkomen in moeten leveren en gezien de plannen voor 2016 is dat NOG NIET HET EINDE!
Zij hebben deze groep mensen die zich niet kunnen verweren aan de rand van de afgrond gebracht!
Degenen die nog een spaartegoed hebben moeten dat gebruiken om te OVERLEVEN; maar de mensen die dat niet hebben (Ca 80%) STAAT HET WATER AAN DE LIPPEN!

Dat is dus het sociale NEDERLAND waar rechten met voeten worden getreden en de bevolking wordt geterroriseerd!
Met dank aan de ONMENSELIJKE en GEVOELLOZE DIEVENBENDE in DEN HAAG!

VVD, PVDA maar ook de GEDOOGPARTIJEN D-66, SGP, CU.

Deze partijen hebben BLOED AAN HUN HANDEN!

NB: dus ook de zgn (ON)Christelijke Partijen CU en SGP.(ze moeten de 10 geboden maar eens herlezen en gaan uitvoeren). Hypocriet zooitje!

GERECHTIGHEID
5 jaren geleden

Mensen dit is toch niet normaal meer wat die uitzuigers van verzekeraars flikken! Miljarden winst op de plank (ONS GELD)!!!
Dat PIKKEN WIJ MET ELKAAR TOCH ZEKER NIET MEER!!!
KOM IN OPSTAND WE WORDEN AAN ALLE KANTEN GEPAKT!

joop
5 jaren geleden

Waarom wil deze regering dit? Mijn voorstel maak van het zorgstelsel een overheidsinstantie, geen commerciële meer toelaten en een systeem optuigen dat kosten neutraal is. Zorgverzekering voor iedereen even hoog is en voor iedereen evenveel zorg. Eigenlijk terug naar vroeger toen ik fl. 29,- per maand betaalde en al mijn zorg die ik nodig had verzekerd was. Onlangs heb ik me weer vertild aan een doktersadvies. Dokter stuurt mij door naar de podoloog die meet mij steunzolen aan. Bleek die niet te worden vergoed. Ook al vele malen gebeld met verzekering en steeds is het antwoord ( met mn polisnummer erbij ) dat iets vergoed wordt. In 2e instantie is dat nooit zo! Kost me een godsvermogen!!! Oplichters zijn het.

Sytze Burgsma
5 jaren geleden

En wanner doen wij er wat aan? Of blijven we zeuren en kankeren? Laat ons een datum plannen om naar den Haag te gaan om dat zootje duidelijk te maken dat niet niet langer wordt geaccepteerd, zelfs de ombudsman geeft al aan dat de burger niet meer wordt vertegenwoordigt en niet van belang is voor de overheid.

GERECHTIGHEID
Antwoord aan  Sytze Burgsma
5 jaren geleden

Beste Sytze,
Ik ben het helemaal met je eens en ik heb al diverse keren opgeroepen tot een volksopstand tegen dat onmenselijke arrogante zootje TUIG in Den Haag! Maar de mensen klagen wel steen en been maar zijn blijkbaar NIET bereid om gezamenlijk tot aktie over te gaan!
Ongelooflijk maar helaas waar! Zelfs nu; nu we in ons voortbestaan bedreigd worden door de (vele) IS terroristen die massaal meekomen met de vluchtelingen om ons te vernietigen en dus ons leven in gevaar komt doet men niets!
Zoiets moet landelijk georganiseerd worden en misschien kan BREAK THE SYSTEM (zie website) iets van de grond krijgen.

We moeten wat doen want die ellendelingen in Den Haag blijven maar doorgaan met liegen en roven; ze gaan letterlijk over lijken!!!

Haassenbroek
5 jaren geleden

Dit geld is niet betaald maar onder staatstoezicht gestolen. Dit alles gebeurde “onder dekking van de Broedende Kip uit Baarn. Ze is immers niet vervolgbaar -er wordt in NL. niets getoetst aan de Grondwet.

5 jaren geleden

Sluit je aan bij de campagne Red de Zorg. Teken de Volkspetitie en kom naar de demonstratie op zaterdag 12 september in Amsterdam (11.00 Damrak). Kijk op http://www.fnvvoorzorg.nl

Volgens het CBS en ‘de politiek’ gaat het economisch gezien fantastisch

MH17, wat we allemaal tot nu toe weten