in , , ,

Burger betaalt 1,4 miljard te veel voor zorgverzekering

via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

De Nederlandse hebben in 2014 een winst gemaakt van 1,4 miljard – een verdriedubbeling van de winst ten opzichte van 2011 –  dat blijkt uit een overzicht van DNB van 18 augustus. Dit betekent dat de Nederlandse belastingbetaler 1,4 miljard euro teveel aan ziektekostenpremies betaald.

Iedereen begrijpt dat deze verplichte zorgverzekering niet bedoeld is als melkkoe en winstbron voor verzekeraars en hun eigenaren, maar juist als risicovoorziening voor de burgers. Toch stijgt de premie, krijgen de verzekerden minder van hun kosten vergoed en overheerst het gevoel dat het niet klopt en maken zorgverzekeraars ieder jaar winst over de rug van de verzekerden.

De zorgverzekeringsbranche is een gouden business. Iedere inwoner van NL is verplicht deze verzekering af te sluiten, op straffe van krankzinnig hoge boetes. Onderling hebben de verzekeraars een premiepot van meer dan 40 miljard te verdelen. Het management van deze bedrijven kan aan zichzelf jaarlijks enorme salarissen uitkeren, door voortgaande automatisering hebben zij steeds minder loonkosten, zij kunnen de farmaceutische onder druk zetten, artsen uitknijpen en in een een-tweetje met hoge buffers of reserves vormen waardoor aan het eind van de rit ‘slechts 1,4 miljard winst' overblijft.

Lees verder via de Bron: Delangemars

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
20150820 usa

Volgens het CBS en ‘de politiek’ gaat het economisch gezien fantastisch

14734444415 6a290965f0 MH171

MH17, wat we allemaal tot nu toe weten