in ,

Chicago kouder dan Antarctica, Trump: What the hell is going on with Global Warming? Please come back fast

kellepics / Pixabay

Vrijwel de hele Verenigde Staten gaan momenteel gebukt onder extreme kou door de Polar Vortex. In Chicago is het deze week kouder dan op Antarctica en in Siberië.

In Chicago daalt het kwik voor het eerst sinds begin jaren tachtig tot -33 graden Celsius. De gevoelstemperatuur bedraagt -45 graden.

De Chicago River is bijna geheel dichtgevroren en zelfs Lake Michigan, waar de rivier in uitmondt, begint geleidelijk aan te bevriezen. Scholen, universiteiten, musea en restaurants zijn dicht vanwege de extreme kou. De NWS waarschuwt dat bevriezing mogelijk is binnen slechts 10 minuten na het buiten zijn in dergelijke extreme temperaturen.

Ook elders in het Amerikaanse Middenwesten, waaronder Minnesota en Wisconsin, worden temperaturen gemeten die men er al tientallen jaren niet meer gezien heeft. Overal gaan records aan diggelen.

De ergste omstandigheden worden verwacht van North Dakota tot het noorden van de staat Illinois. Vannacht kunnen de temperaturen daar dalen tot wel -40 graden. In het Middenwesten daalt de gevoelstemperatuur tot -60 graden, het koudste ooit gemeten, tweette Trump.

Experts voorspellen ook voor Europa extreme kou.

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Wat denk je?

0 points
Upvote Downvote

Iedereen heeft er iets over te zeggen, jij ook?

Nepnieuws: stiekeme video bij VN meeting over UFO boven het Pentagon afgelopen december

Nog even over de ’World Corruption Index’: Transparency International? Douze Points!