in ,

Chicago kouder dan Antarctica, Trump: What the hell is going on with Global Warming? Please come back fast

kellepics / Pixabay

Vrijwel de hele Verenigde Staten gaan momenteel gebukt onder extreme kou door de Polar Vortex. In Chicago is het deze week kouder dan op Antarctica in Siberië.

In Chicago daalt het kwik voor het eerst sinds begin jaren tachtig tot -33 graden Celsius. De gevoelstemperatuur bedraagt -45 graden.

De Chicago River is bijna geheel dichtgevroren en zelfs Lake Michigan, waar de rivier in uitmondt, begint geleidelijk aan te bevriezen. Scholen, universiteiten, musea en restaurants zijn dicht vanwege de extreme kou. De NWS waarschuwt dat bevriezing mogelijk is binnen slechts 10 minuten na het buiten zijn in dergelijke extreme temperaturen.

Ook elders in het Amerikaanse Middenwesten, waaronder Minnesota en Wisconsin, worden temperaturen gemeten die men er al tientallen jaren niet meer gezien heeft. Overal gaan records aan diggelen.

De ergste omstandigheden worden verwacht North Dakota tot het noorden van de staat Illinois. Vannacht kunnen de temperaturen daar dalen tot wel -40 graden. In het Middenwesten daalt de gevoelstemperatuur tot -60 graden, het koudste ooit gemeten, tweette Trump.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1090074254010404864

Experts voorspellen ook voor Europa extreme kou.

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nepnieuws: stiekeme video bij VN meeting over UFO boven het Pentagon afgelopen december

Nog even over de ’World Corruption Index’: Transparency International? Douze Points!