in , , ,

China gaat nieuwe steenkoolcentrales bouwen, gelijk aan de totale capaciteit van de Europese Unie

China is van plan om nog eens 300 kolencentrales te bouwen die het equivalent van alle kolencentrales samen in de 28 landen van de Europese Unie zullen produceren.

Ondanks het ondertekenen van klimaatveranderingsverdragen om de CO2-uitstoot te verminderen, waaronder de door de gesponsorde akkoorden van 2009 in Kopenhagen en de overeenkomsten van Parijs in 2015, verviervoudigde de Chinese kolengestookte energiecapaciteit van 195 gigawatt in 2000 tot 973 gigawatt in 2018.

Terwijl China onverstoorbaar zijn kolengestookte elektriciteitsopwekking verhoogde, werd 1.756 gigawatt aan geplande kolengestookte energiecapaciteit geannuleerd tussen 2010 en 2018, volgens de Global Energy Monitor. Al goed voor bijna de helft van ‘s werelds 2.024 gigawatt aan kolengestookte capaciteit, meldde de Financial Times dat China nog eens 148 gigawatt aan binnenlandse kolengestookte zal toevoegen, ongeveer hetzelfde vermogen als de 149 gigawatt aan bestaande kolengestookte centrales van de .

China heeft ‘significante dalingen’ in luchtvervuiling in de vijf jaar van 2013 tot 2017 gerealiseerd door PM2.5 vervuiling door fijne deeltjes met ongeveer een derde te verminderen, volgens een studie gepubliceerd door het Amerikaanse tijdschrift Proceeding van de National Academy of Sciences (PNAS ).

Maar aangezien de PM2,5-concentratie van Beijing in 2013 40 keer hoger was dan de aanbevolen normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (), betekent een verlaging van de niveaus met een derde dat de PM2,5-concentraties van Beijing nog steeds 27 keer hoger zijn dan de aanbevolen WHO-normen.

De studie looft China voor het implementeren van nieuwe normen voor thermische centrales en industriële ketels, de vervanging van oude fabrieken en nieuwe emissieregels voor voertuigen. PNAS prees de grote toename van de capaciteit van duurzame energie in China, maar maakte geen melding van het feit dat de Chinese kolengestookte capaciteit in dezelfde periode met 28 procent steeg.

De belangrijkste reden voor de verbluffende groei van het energieverbruik in China is dat de communistische leiding staats-elektriciteitsbedrijven de bevoegdheid geeft om de exportgroei van de productie te maximaliseren door de elektriciteitsprijzen van industriële klanten te subsidiëren. Maar geconfronteerd met handelsblokkades en sancties van ontwikkelde landen die last hebben van banenverlies, was China volgens Enodo Economics in 2017 gedwongen om tegen 2020 over te stappen op normale marktprijzen.

Milieuactivisten gingen ervan uit dat China, met een gemiddelde opbrengst per eenheid duurzame elektriciteit, waarvan de prijs daalt tot een bescheiden meerprijs ten opzichte van de kosten van steenkool, de inzet van zonne- en windparken op industriële schaal dramatisch zou verhogen.

Maar het Institute for Energy Research meldt dat de intermitterende aard van wind- en zonne-energieproductie en het onvermogen om piekvermogen te genereren tijdens piekverbruik, extra kosten veroorzaakten bij nutsbedrijven om constant stand-by fossiele brandstofcapaciteit beschikbaar te houden. De studie toonde aan dat “gemiddeld nieuwe wind- en zonne-installaties ongeveer 65 procent meer kosten dan bestaande kolencentrales zonder extra opslagen en twee keer zoveel als de opgelegde toeslagen wel worden meegerekend.”

De Chinese leider Xi Jinping vertelde aan 40 naties op het Beijing “Belt and Road Forum” in april dat China zich inzet voor “open, schone en groene ontwikkeling”. Hij zei ook dat Chinese overzeese ondernemingen meer dan 300 kolencentrales omvatten, in landen als Turkije, Vietnam, Indonesië, Bangladesh, Egypte en de Filippijnen.

Vanwege de interne en externe expansie van China genereert de energiebron steenkool momenteel volgens de Wereldbank een bijna-decennia record van 40 procent van de elektriciteit in de wereld. Er zijn nu 78 landen die kolen gebruiken om stroom op te wekken, een stijging t.o.v. de 66 landen in 2000, met nog eens 16 landen die plannen hebben of al zijn begonnen om kolengestookte energiecentrales te bouwen.

Lees verder bij de bron: Climategate


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Reivi
1 jaar geleden

Daar gaan onze groene energie plannetjes ????

China lachte de hele wereld uit !!!!
1 jaar geleden

Beter dan een regering van onwetende historici die even besluit om aardgas uit te faseren hebben de Chinezen technische mensen in de top van hun regering die weten waarover zij praten.
Deze mensen hebben aan westerse technische universiteiten en hogescholen gestudeerd en worden zeer hoog gewaardeerd in eigen land (in tegenstelling tot westerse landen die de voorkeur geeft aan historici en juristen in hun regeringen).

Ik ben geen fan van kolen centrales, maar het is in ieder geval beter dan windmolens en zonnepanelen. China heeft behoefte aan veel energie en dat moet NU gebeuren !!!!
Gas is niet snel aan te leggen. Olie te duur.
Nucleair wordt aan gewerkt en is nog niet af.
En China kan nu de electrische infrastructuur van leidingen nu gewoon aanleggen.

Ik denk dat China heel hard werkt aan Thorium LFTR (ik lees dat China met 700 ingenieurs hard werken aan dat geniale ontwerp dat de VS hebben ontwikkeld en getest maar dat dankzij corrupte politici aan de kant geschoven is) en als dat klaar is vervangen zij eenvoudig de kolencentrales en knopen de Thorium reactoren aan het electriciteitsnet. En China is klaar met extreem lage electriciteits kosten.
En als dat klaar is lacht China de hele wereld uit !!!

En de CO2? Dat is een hoax.
http://educate-yourself.org/lte/globalwarming13sep06.shtml

Burgerinitiatief tegen smartphonegebruik Kamerleden: ‘Ze zijn echt uitgecheckt’

Massamigratie komt op stoom: VN brengt weer 1.000 migranten per vliegtuig naar Europa