in , , , , ,

China voegt huizen voorzien van gezichtsherkenning toe aan het ‘Social Credit System’

In de Chinese hoofdstad Peking plant men alvast voor 120.000 huizen een systeem van gezichtsherkenning. In 47 woningen is het systeem al in werking. Gezichtsherkenning is een biometrische techniek die gebruikt kan worden als identificatiemethode. Door de eigenschappen van het gezicht van een persoon te registreren en vast te leggen kan naderhand worden bepaald of de te identificeren persoon voldoet aan de eigenschappen die zijn opgeslagen.

De veiligheid bevorderen…

Alleen wie vooraf gescreend, goedgekeurd is voor toegang a.h.w. zal een pand nog kunnen betreden. Bewoners, familieleden. Het deurslot (smart lock) blijft dicht voor ieder ander. Wanneer iemand langere tijd niet meer ‘gezien’ is, kan er sneller eventuele hulp geboden worden. Positief toch, voor oudere, eenzame mensen bijvoorbeeld. Tevens maakt het illegale onderverhuur zo goed als onmogelijk.

Officieel is het de bedoeling van de Chinese autoriteiten om sociale woningen slechts te laten dienen voor wie ze bestemd zijn. Officieus echter…

…maar vooral de controle

Wie, waar, wat, wanneer en hoe. Dàt wil de Chinese overheid vooral weten, observeren, controleren en uiteraard ook bestraffen. Wist u dat in een bepaald park in Beijing een gezichtsherkenning camera in een publiek toilet is geïnstalleerd? Om te checken of de persoon die zijn of haar behoefte doet niet teveel toiletpapier verbruikt?!

Het gaat wel héél ver in China

In tal van straten controleren dergelijke camera’s bijvoorbeeld of de Chinese burger wel gebruikt maakt van het voorziene zebrapad. Schoolgaanders worden in het oog gehouden door middel van het verplichte uniform, voorzien van gezichtsherkenning en gps. Wat spijbelen onmogelijk maakt. In se positief hoor en au fond weinig op aan te merken. Maar zwaai maar dag met het handje tegen zoiets als privacy. Het zal heel vlug een woord uit vervlogen tijden worden!

1984 revisited

Eerder berichtten we al wat de Chinese burger in 2020 (volgend jaar!) nog meer te wachten staat. Alle 1,3 miljard krijgen ze een persoonlijke score met punten, voor goed en slecht gedrag. Het zogenaamde social credit system. Je gelooft je oren en ogen toch niet, zo mind blowing is dit, toch?! En geloof ons: soon coming to a place near you! Laten we ons hoeden, beste burgers en buitenlui, opdat het tenminste hier in ons toch nog mooie en heerlijke Nederland NOOIT zo ver komt! Dat we moreel nooit zo laag vallen? Dat we ‘de politiek’ hier voldoende in toom houden opdat ze niet ook dergelijke degoutante systemen invoeren.

Big Brother is een dictator

Want als we niét opletten, beste lezers, dan worden we straks met z’n allen voorgoed gechipt, gefilmd, ‘herkend’. Vingerafdrukken genomen zeker en vooral: gecontroleerd. Weg privacy en met huid en haar eigendom van De Staat. Big Brother zegt u? We ain’t seen nothing yet, let op mijn woorden. Wijlen Ceausescu was van 1967 tot 1989 ‘staatshoofd’ maar in realiteit dictator van Roemenië. Hij was tevens een meester in het onder de knoet houden van de bevolking. Het is door zijn afzetting en terechtstelling net niet zo ver gekomen. Maar zijn laatste ‘vondst’ was elke telefoon van Roemenië te laten aftappen.

Het is de natte droom van elke politicus met slechte bedoelingen. Totale controle. Beware beste Nederlander, Medelander, and be prepared. Wie wil weten wat ons allemaal nog te wachten staat op dit dubieuze gebied. Toch te wachten staat wanneer we éven niet opletten? Lees het boek ‘1984’ van George Orwell

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

Luister je niet dan kom je je huis niet meer in, of zoiets dan…JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jean-Claude “Druncker” blijft ijverig gebruikmaken van de privéjet op kosten van de belastingbetaler

China voltooid de bouw van een HAARP op steroïden