in , ,

Jean-Claude “Druncker” blijft ijverig gebruikmaken van de privéjet op kosten van de belastingbetaler

“Ischiaspatiënt” Jean-Claude Juncker heeft voor bijna de helft van al zijn vluchten het afgelopen jaar de comfortabele privéjet gebruikt – wat de Europese belastingbetaler honderdduizenden euro’s gekost heeft.

Eigenlijk zijn vluchten met de privéjet volgens de EU-regels alleen maar toegestaan wanneer er geen goedkopere lijnvluchten ter beschikking staan. “Nou en, wat kan mij de regels schelen”, schijnt het motto van de voorzitter van de Europese Commissie te zijn, die als butler Freddy Frinton uit de Oud & Nieuw klassieker “Dinner for One” over het Europese toneel strompelt.

Voor 21 van zijn 43 officiële reizen tussen januari en november van het zojuist afgelopen jaar charterde Jean-Claude de privéjet om van A naar B te komen, wordt nu door “MailOnline” onthult.

Alleen al een nachtvlucht naar Tunesië, waar de 64-jarige in oktober met Tunesische officials verschillende projecten tussen het Noord-Afrikaanse land en de EU besprak, zou ongeveer € 36.500,- gekost hebben. Het exacte bedrag wilde de Europese Commissie niet bekendmaken, ze bevestigde echter dat Juncker met een uit 13 personen bestaande delegatie was gevlogen en dat de vliegkosten gemiddeld € 2.600,- per persoon bedragen zouden hebben.

Bovendien zou strompel-Juncker, die na een salarisverhoging bijna € 400.000,- per jaar “verdient”, hotelkosten van ongeveer € 470,- evenals een daggeld van ongeveer € 50,- hebben ontvangen.

De kosten voor een korte trip naar Helsinki in november, waar hij door een delegatie van 11 personen begeleid werd naar een conferentie en met andere politici aan een diner deelnam, bedroegen bijna € 26.000,- Wat daar precies duizenden euro´s gekost heeft, wil de Europese Commissie niet zeggen, maar ze gaf reiskosten van ongeveer een bedrag van € 2000,- per persoon toe.

De duurste “Druncker”-reis was een eendaags bezoek aan Madrid voor een voordracht en een ontmoeting met de Spaanse koning Felipe VI. Hier bedroeg de rekening voor de belastingbetaler meer dan € 7.450,- – exclusief de kosten van de privéjet.

En zo gaat het vrolijk verder: vier overnachtingen in de westelijke Balkan kosten gewoon € 7.050,- per persoon. Alleen al zesmaal was de huidige voorzitter van de Europese Commissie in het naburige Duitsland voor “evenementen”, “voordrachten” en zakenlunches” met boezemvriendin Angela. Een dure grap voor de onder de last van heffingen zuchtende normale Europeaan.

Al in augustus 2017 baarde veelvlieger Juncker opzien. Destijds charterde hij voor een twee uur durende informele ontmoeting met de Italiaanse minister-president Matteo Renzi een privéjet en vloog van Brussel naar Rome. Kosten – maar € 25.000,-

De Britten komen zulke nieuwsberichten over de verspilling door de EU op de laatste meters naar de , die zij, als het aan Juncker & Co. ligt, meer dan € 40 miljard “scheidingsboete” moet kosten, goed uit.

Dit zou er opnieuw een voorbeeld van zijn dat de EU Britse en Europese belastinggelden zou verspillen, stelde de afgevaardigde van de Conservatieven David Campbell Bannerman, die het gedrag van de voorzitter van de Europese Commissie een “raadsel” noemde en een onderzoek van de kant van de EU eist, vast.

Juncker zelf had in zijn jaarlijkse toespraak over de stand van de EU verleden jaar weer eens dringend gewaarschuwd voor de klimaatverandering. De Europeanen zouden toekomstige generaties een schone planeet willen nalaten, zei Jean-Claude in 2018 hoogdravend. Volgens informatie van predikers van de klimaatverandering zouden vooral de uitstoot van het luchtverkeer de aarde opwarmen.

Op vragen van de “Daily Mail” zei men gisteren in Brussel dat de Europese Commissie “een van de meest transparante besturen ter wereld” zou zijn. Delegaties, die uit meerdere personen bestaan, zouden de privéjets gebruiken om de kosten per persoon te verminderen.

“De Europese Commissie beschikt over regels, die garanderen dat wij ons werk – inclusief reizen- zo goedkoop mogelijk uitvoeren. Hoe we de EU- uitgeven, wordt jaarlijks door het democratisch gekozen Europees Parlement gecontroleerd”, beweerde een EU-woordvoerder.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opbrengst btw groeit in 50 jaar van 2 miljard tot meer dan 52 miljard per jaar

China voegt huizen voorzien van gezichtsherkenning toe aan het ‘Social Credit System’