in , , , , ,

CO2-uitstoot EU loopt op naarmate we overstappen van diesel naar benzineauto’s

ResoneTIC / Pixabay

De nasleep van het Dieselgate-schandaal zet chauffeurs ertoe aan over te stappen van diesel- naar benzineauto’s, wat de inspanningen om de uitstoot van kooldioxide door het wegvervoer te verminderen ondermijnt.

De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto’s steeg in 2017 voor het eerst sinds 2010 – grotendeels als gevolg van de brandstofverandering, volgens de eindgegevens die donderdag door het Europees Milieuagentschap (EEA) zijn vrijgegeven.

Dat is slecht nieuws voor de inspanningen van de om de uitstoot in 2030 met minstens 40 procent te verminderen. Auto’s zijn verantwoordelijk voor ongeveer 12 procent van de totale CO2-uitstoot in de EU, volgens de Europese Commissie.

Het EEA zei dat de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto’s die in 2017 zijn verkocht met 0,4 gram CO2 per kilometer is toegenomen tot 118,5 gram, tegenover 118,1 gram in 2016. Op grond van EU-regels moeten autofabrikanten tegen 2021 een doelstelling voor de hele vloot van 95 gram halen .

Sinds 2010 zijn de emissies van nieuwe auto’s met 15,5 procent gedaald, of bijna 22 gram CO2 per kilometer; maar emissiereducties vertraagden tussen 2015 en 2016.

De lobbygroep European Automotive Manufacturers ‘Association zei dat slechts 2 procent van alle nieuwe auto’s die vorig jaar werden geregistreerd elektrisch oplaadbaar waren.

De toename van de autovervuiling in 2017 is “een duidelijke bevestiging dat autofabrikanten verdere en snellere verbeteringen in de productie en de promotie van efficiëntere auto’s moeten realiseren”, aldus het EMA.

EU-autofabrikanten – met de steun van nationale en EU-ambtenaren – hebben meer dan tien jaar geleden besloten dat de beste manier om de emissiedoelstellingen te halen, het bevorderen van diesel was, dat minder CO2 uitstoot dan .

Die strategie is echter ingestort in de nasleep van de toelating van Volkswagen in 2015 dat het vals speelde tegen emissietests. Er is ook groeiende bezorgdheid over stedelijke vervuiling – dieselemissies zijn een belangrijke motor voor smog – en steden in het hele continent zijn bezig met het verbieden van oudere en meer vervuilende dieselauto’s uit hun straten.

De plotselinge impopulariteit van Diesel heeft kopers teruggestuurd naar benzine, omdat autofabrikanten nog steeds niet genoeg aantrekkelijke (en betaalbare) no- en emissiearme voertuigen produceren om het lef te verzachten.

De gegevens vertellen het verhaal.

Voor het eerst sinds 2009 heeft benzine diesel ingehaald – goed voor 53 procent van de registraties. De twee conventionele technologieën samen goed voor 97,1 procent van de nieuwe registraties.

Lees hier het volledige verhaal

Lees verder bij de bron: Watts Up With That?


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CO2 hoax
1 jaar geleden

Nog maar een keer dan: het hele CO2 is verzonnen door een groep mensen die beweerden dat de CO2 een isolerende deken om de aarde creerden. Maar het verhaal klopt niet zoals iemand die een beetje doordenkt en verstand van zaken heeft al snel door heeft. Er zit namelijk extreem weinig CO2 in lucht, namelijk maar 0,035 % de rest is 20 % zuurstof en 80 % stikstof. Het is onmogelijk dat een verhoogd percentage CO2 verantwoordelijk is voor een isolerende deken. Zelfs als het percentage CO2 zou verdrievoudigen. Maar er is nog iets: planten absorberen CO2 via hun bladeren. En planten zetten die CO2 om onder invloed van zonlicht in zuurstof en groeistoffen voor de plant. Planten zitten dus bijna tegen verhongeren aan met zo weinig CO2. Als de CO2 uitstoot toeneemt zal dit de plantengroei bevorderen … En dat is preceis de reden waarom tuidners graag extra CO2 naar hun kassen leiden en daarvoor zelfs betalen ….

Waarom zijn er dan zoveel wetenschappers bezig met enorme computer programma”s? Welnu: wetenschappelijke instituten moeten hun toko ook draaiend houden en zo’n flink onderzoek budget door de overheid (maar uiteindelijk betaald door de burgers ….) is niet te versmaden.
Zelfs Shell die echt wel weet hoe de vork in de steel zit doet rustig mee en haalt compleet zinloos CO2 uit de lucht …. omdat ze betaald worden door de overheid voor iedere ton CO2 die uit de lucht wordt gehaald.
U vindt dat krankzinnig? Ja … dat is compleet krankzinnig, maar als mensen allemaal slapen wordt je op alle terrein belazerd. Ook door de eigen regering.

Dus benzine of diesel …. het maakt niets uit voor de CO2.

Wat is dan wel het probleem? Diesel motoren zijn enorm verbeterd betreft hun roetuitstoot, maar er is een probleem naar voren gekomen. De huidige inspuitdrukken van diesels zijn enorm verhoogd wat resulteert in kleinere brandstofdruppels en men dacht dat de roetuitstoot ook wel verdwenen zou zijn. Dat bleek ook wel het geval, maar de tegenvaller was dat die roetdeeltjes veel kleiner werden en nu komt het probleem dat die kleinere roetdeeltjes dieper in de longen doordringen. En die zijn kankerverwekkend. Dieselmotoren ontwerpers ontkomen er bijna niet aan om roetomzetters in de uitlaat van de dieselmotoren te plaatsen als het ze niet lukt om ook die kleinste roetdeeltjes tijdens de verbranding in de motor volledig om te zetten. Maar overheden geven liever hun geld uit aan CO2 nonsens dan aan het terugdringen van fijne roetdeeltjes.

Nepnieuwswet van Macron doet Twitter de Franse overheidscampagne om te gaan stemmen blokkeren

Islamgedram gaat nieuwe fase in: Namen en adressen van bezwaarmakers tegen moskee openbaar gemaakt