in

COA betaald gemeente 100 euro per dag voor crisisopvang asielzoeker

Gemeenten die van het Centraal opvang (COA) vergoeding ontvangen voor het bieden van crisisopvang van asielzoekers, hoeven daarover geen te betalen.

Dat heeft het Ministerie van Financiën laten weten op vragen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Wel adviseert BDO gemeenten om goed te kijken naar het recht op compensatie van de btw op de kosten van crisisopvang.

Crisisopvang betreft de opvang van vluchtelingen in de eerste 72 uur na aankomst in . In het bestuursakkoord is overeengekomen dat het COA hiervoor 100 euro per asielzoeker per dag betaalt aan de gemeenten.

Deze vergoeding is bedoeld voor huisvesting, begeleiding, voeding en publieke gezondheidszorg. Over de noodopvang (verblijf van 6 tot 12 maanden) is het ministerie minder duidelijk.

Lees verder bij de Bron: Binnenlands Bestuur


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Onschuldige Bijstander
5 jaren geleden

Schandalig en autochtonen pakken ze de uitkeringen af

Fredje
5 jaren geleden

In 2017 moet er 2,7 miljard bezuinigd worden in Nederland om te voldoen aan Europese normen……In 2015 heeft dit toeristen circus Nederland 800 miljoen gekost…….Dus: voor de Nederlander, nog hogere belastingen, nog minder gezondheidszorg enz enz. Ik denk dat het tijd word om wakker te worden en de stekker eruit te trekken want het kabinet Rutte is gebaseerd op leugens en zwaar onbekwaam.

EU zwakt aanpak belastingontwijking af onder leiding van Nederland

Europa buigt voor Monsanto: Glyfosaat blijft op de markt