in

Condenssporen van vliegtuigen tweemaal schadelijker dan CO2

De witte condenssporen van vliegtuigen hebben een nog veel grotere invloed op de klimaatverandering dan gedacht, blijkt uit een studie door de . De impact is zelfs tweemaal groter dan de CO2-uitsoot van vliegtuigen.

De studie van de Europese Commissie bevestigt eerder onderzoek naar de klimaatimpact van vliegtuigen. Doorgaans wordt vooral gekeken naar de CO2-uitstoot, maar ook de vervuiling met stikstofoxiden, roet en waterdamp speelt een rol. Die impact was in 2018 zelfs het dubbele van het effect door de CO2-uitstoot van vliegtuigen, besluit de studie.

Topje van ijsberg

“Dit bevestigt dat de CO2-uitstoot maar het topje van de ijsberg is als je de klimaatimpact van vliegtuigen in kaart wil brengen”, zegt Jo Dardenne, luchtvaartexpert bij de transportdenktank T&E. “Condenssporen en andere niet-CO2-effecten van de luchtvaart moeten dringend aangepakt worden om de klimaatcrisis af te wenden.”

De studie pleit voor schonere brandstoffen en vliegen op lagere hoogte, waar de vorming van condenssporen vermeden wordt. Ze wijzen erop dat nieuwe routes voor 2 procent van de Japanse binnenlandse vluchten de opwarmingseffecten met bijna 60 procent deden dalen.

Steunmaatregelen

“Het onderzoek van de Europese Commissie toont aan dat de luchtvaart ons recht naar een klimaatcatastrofe vliegt”, zegt Lorelei Limousin van Greenpeace.

Toch blijft ze toestaan dat tientallen miljarden aan belastinggeld blijven vloeien naar de industrie, zonder daar voorwaarden aan te verbinden. We kunnen het ons niet veroorloven om geld te blijven pompen in uitstoot en massale ontslagen terwijl we ons midden in een gezondheidscrisis, klimaatcrisis en economische crisis bevinden.

Dardenne en Limousin pleiten voor een snelle aanpak van het probleem.

“De Europese Commissie kreeg al in 2008 voor het eerst de taak om de niet-CO2-emissies van de luchtvaart aan te pakken”, zegt Dardenne.

“Ze zou geen tijd meer mogen verliezen en de oplossingen moeten implementeren die vandaag al beschikbaar zijn.”

Lees verder bij de bron: DeWereldMorgen.be


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen De
4 maanden geleden

Bullshit reinste onzin

A Hoeksma
4 maanden geleden

Ik hoop dat dit minister Schouten tegen de muur zet en dat ze afziet van het belazeren van de boeren.

Khazarische joden achter NWO
4 maanden geleden

Ik hoop dat de meeste mensen die dit artikel lezen onmiddellijk zien dat dit de reinste onzin is.
De zogenaamde experts zijn helemaal geen experts. Hun namen zul je ook nergens terugvinden als je zou verder zoeken. Laat staan dat zij wetenschappelijke publicaties op hun naam hebben.

CO2 is een gas dat in eeen zeer kleine hoeveelheid (0,04 %) terug te vinden in is in de atmosfeer en dat gas is onmisbaar voor bomen en planten. Zonder CO2 gaan planten dood en mensen ook …
Het is waar dat door verbranding van fossiele brandstof CO2 vrij komt, maar bomen zijn maar wat graag bereid dat uit de atmosfeer te halen en met zonlicht om te zetten naar zuurstof (wat terug gaat naar de atmosfeer) en koolstof dat wordt omgezet naar bouwstoffen voor de plant.
CO2 is niet meer dan mest voor planten ….

Het verhaal dat de aarde zou opwarmen door CO2 is een angstverhaal dat de wereld in is geslingerd om economieen te ontwrichten en mensen te knechten. Net als het zogenaamde CV-19 virus en net als de miljoenen vluchtelingen die opgenomen moeten worden in de EU landen omdat hun veiligheid zogenaamd in gevaar is. Het zijn stuk voor stuk leugens, leugens, leugens …

Wie zitten daar dan achter? Wie zijn die zieke mensen?
Er is een samenzwering gaande tegen de burgers van deze aarde door een zieke, satanische, rijke elite die een greep naar de macht doet om een wereldregering te vormen. Deze groep bestaat grotendeels uit Khazarische joden. Mensen die je al van oudsher vindt waar het om geld, goud, diamanten en macht gaat. Het zijn satanisten … dat wil zeggen aanhangers van satan en van het kwaad. Deze groep heeft kans gezien te infiltreren in alle lagen van bestuursorganen wereldwijd zoals UN, WEF, WHO, EU, BIS, Bilderbergroep etc. De maatschappij die veel te veel gelooft in het goede van de mens is veel te weinig kritisch geweest bij het onderkennen van demonische zieke geeste van deze mensen.
Ik wilde nog een link toevoegen om een en ander toe te lichten maar de documentaire is weggehaald. Youtube = jewtube …. Ze zeggen het recht in je gezicht. Wordt wakker !!!!

Totti
Antwoord aan  Khazarische joden achter NWO
4 maanden geleden

Eindelijk nog eens iemand die weet waar de klepel hangt. Als je weet dat dit het zelfde clubje is dat verantwoordelijk was voor de communistische revolutie in Rusland. De bloedigste pagina uit de menselijke geschiedenis, dan houd ik mijn hart vast voor de toekomst. Zeker aangezien geen enkele van de mensen die ik ken enig benul heeft van wat er echt aan het gebeuren is. Iemand die je alles kan wijsmaken, kan je onder het mom van, gruwelheden laten begaan. Zie maar hoe ze mensen met kanker behandelen. De echte pandemie…

Het doek valt voor de COVID-19 PCR-test

Consumentenbond onderzoekt miljoenenclaim tegen ABN AMRO