in

Consumentenbond onderzoekt miljoenenclaim tegen ABN AMRO

ABN AMRO en andere kredietverstrekkers moeten mogelijk vrezen voor een miljoenenclaim. Consumentenbond Claimservice onderzoekt die mogelijkheid, maakt de organisatie bekend in het televisieprogramma Kassa.

Het gaat om compensatie voor zogenaamde woekerrentes die ABN AMRO, Santander en Vesting Finance rekenden op doorlopend .

De Commissie van Beroep van Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) komt op 7 december met een eindoordeel over de hoge die de soms hanteren.

Het onderzoek van Consumentenbond Claimservice loopt dus vooruit op een positieve uitkomst voor de belangenbehartiger. “Wij schatten dat ABN Amro circa 80.000 van deze kredieten heeft versterkt”, zegt directeur Stef Smit van Consumentenbond Claimservice, een samenwerking van de Consumentenbond en claimorganisatie ConsumentenClaim.

Eerder dit jaar kwam Kifid met een eindoordeel voor een klant van Crédit Agricole-dochter Interbank. Volgens het vonnis mochten klanten die een doorlopend krediet afsloten, verwachten dat de rente op die lening in de pas bleef met de marktrente.

Dat was bij Interbank evenwel niet het geval geweest.

Volgens Kifid moest de bank daarom de verschuldigde rente opnieuw berekenen en te veel betaalde rente ……

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Condenssporen van vliegtuigen tweemaal schadelijker dan CO2

Artsen: ‘Waarschuw mensen voor bijwerkingen coronavaccin’