in , ,

Corona – Noodwet eist mondkapjes voor ‘onbepaalde tijd’

De regering bepaalt als alleenheerser wanneer een einde aan de Corona-dictatuur komt. Hoe kon dit gebeuren, en is er een helder doel?

In tegenstelling tot wat minister Hugo de Jonge beweert lijkt de niet bedoeld om de maatregelen tegen bestrijding van het Corona-virus een betere juridische basis te geven dan aan de hand van plaatselijke noodverordeningen.

Hoe kan het anders dan dat afgelopen tijd vanuit de landelijke politiek vergaande maatregelen zonder enige rem genomen konden worden?

Minister De Jonge wil dat de Eerste Kamer snel instemt met de Corona-wet, zodat het gelegitimeerd is om structureel met enkel wettelijke schijnweerstand grondrechten in te perken.

Zodra de Corona-wet van kracht wordt komt er namelijk een zevende afdwingbare basisregel bij, ongeacht het risiconiveau waarin Corona zich bevindt: draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

Deze basisregel druist volledig in tegen het grondrecht artikel 11 uit de Nederlandse Grondwet“Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam”.

Er is dan nog weinig schroom om grondrechten te schenden, zolang enige geloofs- of levensovertuiging maar buiten schot blijft.

De 7 basisregels blijven voor onbepaalde tijd van kracht. Want de Corona-wet kan onbeperkt verlengd worden, evenals is in de ‘routekaart Corona-maatregelen’ nergens een ondergrens opgenomen waarbij bepaalde basisregels kunnen komen te vervallen.

Iedereen vanaf 13 jaar moet dus, zodra de Corona-wet van kracht wordt, in publieke binnenruimtes ten allen tijden een mondkapje dragen. De signaalwaarden voor …..

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma de Jong-Schobbe
7 maanden geleden

De dictatuur is een feit. Het is NU tijd voor een revolutie en een volkstribunaal.

Verkiezingsretoriek? Mogelijk minder belasting voor spaarders met alleen spaargeld

Coronatotaalfaal: Handleiding Rijksoverheid om mondkapjes te maken bevat foutieve omgerekende afmetingen