in

Coronacrisis: Banken lenen 1474 miljard bij crisisloket ECB en krijgen hierop nog geld toe

Banken in de eurozone hebben voor nog eens 174,5 miljard euro aan zeer goedkoop geld geleend bij de Europese Centrale Bank (ECB).

Het gaat om leningen die in het kader van een speciaal crisisprogramma worden verstrekt. Dit moet ervoor zorgen dat banken ondanks de coronapandemie voldoende krediet in de economie pompen.

De leningen, die via het zogeheten TLTRO-programma worden verstrekt, zijn voor banken erg gunstig geprijsd. Onder bepaalde voorwaarden hanteert de ECB een negatieve rente van 1 procent, wat betekent dat banken geld toe krijgen op het krediet.

Het bedrag dat de ECB bij deze tweede tranche uitleent, ligt veel lager dan bij de eerste ronde in juni. Toen leenden banken in totaal 1300 miljard euro via het crisisloket.

Het is de bedoeling dat banken het geld gebruiken om aan de ‘reële economie’ uit te lenen, dus aan gezinnen of bedrijven.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Rente. Als je rood staat op je betaalrekening betaal je tussen de 9% (ASN Bank, RegioBank) en 12,9% (ING Kwartaallimiet en Rabobank) rente. Alleen bij Knab is de rente voor roodstaan een stuk lager: 5%.
    WIE LEGT MIJ DIT UIT?

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Waarschuwing: Wij zijn op weg naar een enorme puinhoop

Ook Britse corona-adviseur heeft belang van 6 ton in fabrikant coronavaccins