in ,

Coronawet komt er! Ook in de Eerste Kamer is genoeg steun

Na maandenlange discussies kan het opgelucht ademhalen: ook in de Eerste Kamer is een ruime meerderheid voor de coronawet.

Ook in de Eerste Kamer tekent zich een ruime meerderheid af vóór de coronaspoedwet.

Na maanden van discussie – binnen én buiten het parlement – stemt de senaat dinsdag naar alle waarschijnlijkheid in met de tijdelijke , die de juridische basis moet gaan vormen voor de coronamaatregelen.

De Tweede Kamer stemde twee weken geleden al in met het wetsvoorstel, en tijdens het debat in de Eerste Kamer werd maandag duidelijk dat het kabinet ook in de senaat kan rekenen op steun van oppositiepartijen , en SGP.

“In tegenstelling tot wat veel mensen in het land lijken te denken, herstelt deze wet juist in grote mate de ”, zei GroenLinks-senator Margreet de Boer maandagmiddag.

PvdA'er Jeroen Recourt noemde de wet ‘een noodzakelijk instrument' en Diederik van Dijk van de SGP sprak over “een deugdelijke wettelijke basis voor de ingrijpende maatregelen om Covid-19 te bestrijden”.

Opvallend genoeg liet de Eerste Kamerfractie van ….

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

AstraZeneca zegt dat het COVID-19-vaccin een robuuste immuunrespons geeft bij oudere patiënten, maar er is onzekerheid

Kabinet kijkt naar voedselvouchers voor mensen in thuisquarantaine