in , ,

EU-zwartepietverbod: Deze Nederlandse partijen stemden in het EP tegen Zwarte Piet

Op 26 maart van dit jaar werd in het Europees Parlement een resolutie aangenomen die de in Europa aanwezige ‘mensen van Afrikaanse afkomst’ extra rechten wil toekennen.

In de bewuste resolutie werd impliciet verwezen naar de Nederlandse traditie van Zwarte Piet uit het Sinterklaasfeest.

De resolutie werd aangenomen met 535 stemmen voor, 80 tegen en 44 onthoudingen. Het EP veroordeelt daarmee Zwarte Piet als discriminatoir en wil dat regeringen hem afschaffen en deze boodschap is overal duidelijk aangekomen.

Maar wat was eigenlijk het stemgedrag van de Nederlandse politieke partijen?

Hoewel de stemming werd afgenomen voor de EP-verkiezing van mei 2019, geeft het toch een duidelijk beeld van hoe de Nederlandse partijen in de kwestie staan.

Enkel drie tegenstemmen, alle drie van leden van de Partij voor de Vrijheid, persoon vier van de partij was afwezig. Zes onthoudingen, van drie VVD’ers, een SGP’er en twee leden van de Socialistische Partij.

Verder stemden dus alle andere afgevaardigden vanuit Nederland, maar liefst 16 parlementariërs vóór het afschaffen van Zwarte Piet. Waaronder alle leden van het CDA en de ChristenUnie, waarvan men nog enige sympathie zou verwachten voor Nederlandse tradities, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn.

Politieke partijen als GroenLinks, PvdA en D’66 zijn enkele in naam nog Nederlands en hun stemgedrag verbaast dan ook niet.

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij met een donatie, zodat ik u op de hoogte kan blijven houden!

Tikkie | Ideal | PayPal

Rapporteren

8 Comments

Laat een reactie achter
 1. Het wordt tijd, dat de Haagse criminelen voor de rechter gedaagd worden voor het overhevelen van de macht van dit land aan een criminele organisatie.

 2. Waarom stemmen zoveel Nederlanders op de partijen die tegen Zwarte Piet zijn?Op de partijen die de islam omarmen?Die de 100.000 asielparasieten naar Nederland graag van een levenslange voorziet?Waarom huichelen zoveel Nederlanders mee met deze partijen?

 3. Je vraagt je af waarom de EU dit onderwerp op de agenda heeft staan?
  Waarom zouden mensen uit Afrika in de EU extra rechten krijgen terwijl ze de rechten van de eigen burgers al niet kan garanderen? En wat zijn die extra rechten dan? Verkrachten mag? Ritueel vermoorden mag ook?
  Deze EU is krankzinnig en gerichte tegen de eigen burgers !!

  En waarom de EU dan niet over de giga problemen van de grote aantallen immigranten in de EU?
  En wie betaalt de kosten van de opvang en de uitkeringen van al die immigranten? Zijn dat ook de banken en multinationals achter de EU of draaien de burgers daar voor op?

  Sinterklaas en Zwarte Piet bestaan sinds 1300. De EU bestaat sinds 2001. Benieuwd wie er eerder weggaat.

 4. Tijd voor bürgerlijke öngehoorzaamheid De EU heeft zich niet te bemoeien met Nederlandse tradities En er zal ook eens een hele grote bezem door de VN moeten gaan Dat orgaan gaat zich steeds meer als een zelfstandige wereldmacht gedragen en schiet het doel van oprichting totaal voorbij

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Reeks terreurincidenten in Europa om controlemaatschappij versneld in te voeren

Vennootschapsbelasting in Europa: wel voor de kleintjes, niet voor de multinationals