in , ,

EU-zwartepietverbod: Deze Nederlandse partijen stemden in het EP tegen Zwarte Piet

Op 26 maart van dit jaar werd in het Europees Parlement een resolutie aangenomen die de in Europa aanwezige ‘mensen van Afrikaanse afkomst' extra rechten wil toekennen.

In de bewuste resolutie werd impliciet verwezen naar de Nederlandse traditie van Zwarte Piet uit het Sinterklaasfeest.

De resolutie werd aangenomen met 535 stemmen voor, 80 tegen en 44 onthoudingen. Het EP veroordeelt daarmee Zwarte Piet als discriminatoir en wil dat regeringen hem afschaffen en deze boodschap is overal duidelijk aangekomen.

Maar wat was eigenlijk het stemgedrag van de Nederlandse politieke partijen?

Hoewel de stemming werd afgenomen voor de EP-verkiezing van mei 2019, geeft het toch een duidelijk beeld van hoe de Nederlandse partijen in de kwestie staan.

Enkel drie tegenstemmen, alle drie van leden van de Partij voor de Vrijheid, persoon vier van de partij was afwezig. Zes onthoudingen, van drie 'ers, een SGP'er en twee leden van de Socialistische Partij.

Verder stemden dus alle andere afgevaardigden vanuit Nederland, maar liefst 16 parlementariërs vóór het afschaffen van Zwarte Piet. Waaronder alle leden van het en de ChristenUnie, waarvan men nog enige sympathie zou verwachten voor Nederlandse tradities, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn.

Politieke partijen als , en D'66 zijn enkele in naam nog Nederlands en hun stemgedrag verbaast dan ook niet.

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Reeks terreurincidenten in Europa om controlemaatschappij versneld in te voeren

Vennootschapsbelasting in Europa: wel voor de kleintjes, niet voor de multinationals