in ,

AstraZeneca zegt dat het COVID-19-vaccin een robuuste immuunrespons geeft bij oudere patiënten, maar er is onzekerheid

52e8dc414a53ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784a70267dd69748 640 vaccinatie

Dagen nadat de Amerikaanse toezichthouders het AstraZeneca-Oxford-vaccin het groene licht gaven om zijn Amerikaanse proeven te hervatten, meldt de FT nieuwe gegevens die veelbelovend lijken, ook al zijn ze nog vrij voorlopig.

Het vaccin, dat werd beschouwd als de westerse koploper totdat de Amerikaanse autoriteiten het proces stopzetten nadat twee deelnemers aan het Britse proces symptomen vertoonden, heeft sindsdien zijn voorsprong in de VS afgestaan ​​aan Pfizer, hoewel toezichthouders in Europa nog steeds bezig zijn om het goedkeuringsproces te versnellen. , waarmee vrijwel wordt gegarandeerd dat de meest risicogroepen in de EU (gezondheidswerkers, ouderen en zieken) het vaccin tegen het einde van het jaar zouden ontvangen, op voorwaarde dat de definitieve gegevens van de ‘fase 3’-studie bevestigen dat het vaccin is in feite effectief in het voorkomen van ziekten zonder de veiligheid in gevaar te brengen (althans op korte termijn).

Maar maandagochtend meldde de FT dat het vaccin een bemoedigende respons heeft opgeleverd bij oudere patiënten, waardoor de productie van antilichamen en T-cellen bij oudere patiënten werd geactiveerd.

De ontdekking dat het vaccin dat wordt ontwikkeld door de Universiteit van Oxford, in samenwerking met AstraZeneca, beschermende antilichamen en T-cellen opwekt bij oudere leeftijdsgroepen, heeft onderzoekers aangemoedigd bij het zoeken naar bewijs dat het degenen op latere leeftijd zal redden van ernstige ziekte of overlijden door het virus.

Leeftijd is naar voren gekomen als de belangrijkste risicofactor voor een ernstige aanval van Covid-19. Het immuunsysteem verzwakt echter met de leeftijd, waardoor bezorgdheid ontstaat dat juist de groep die de bescherming van een vaccin het meest nodig heeft, de minst effectieve respons op een vaccin kan genereren.

Mensen die op de hoogte zijn van de resultaten van zogenaamde immunogeniteitsbloedtesten die zijn uitgevoerd op een subgroep van oudere deelnemers, zeggen dat de bevindingen overeenkomen met gegevens die in juli zijn vrijgegeven en die aantonen dat het vaccin “robuuste immuunresponsen” genereerde bij een groep gezonde volwassenen tussen 18 en 55 jaar. De eerdere bevindingen toonden aan dat het vaccin twee vormen van menselijke immuunrespons induceerde – het genereren van antilichamen en T-cellen – gedurende ten minste 56 dagen, volgens een analyse gepubliceerd in The Lancet.

Hoewel ten minste één bron de optimistische draai van het bedrijf aan de gegevens bevestigde, waarschuwde een andere wetenschapper die door de FT werd geciteerd dat de gegevens nauwelijks sluitend zijn. En voorlopig is het in ieder geval onmogelijk om met zekerheid een uitspraak te doen over timing.

De gegevens van de “Fase 3” -studie zijn nog niet eens binnen, en bovendien kan niemand met zekerheid zeggen hoe de Britse toezichthouders de gegevens zouden interpreteren als ze eenmaal zijn.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
justitie 1571980227

Van dodelijke steekpartijen verdachte Soedanezen worden een last voor de Nederlandse belastingbetaler

57e5dc414257b10ff3d8992cc52036761d39c3e45551724e762e73d693 640 red alert

Coronawet komt er! Ook in de Eerste Kamer is genoeg steun