in

Dagelijkse angst, WHO: wereld moet track & trace van Apple/Google invoeren en tweede golf coronavirus in de herfst

52e9dc424355a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f852547849742b7cdd914b 640 coronavirus

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat dit najaar waarschijnlijk een tweede golf van coronavirus kan toeslaan en dringt er bij de naties op aan ervoor te zorgen dat ze voor die tijd succesvolle test-, volg- en isoleerprogramma’s hebben ontwikkeld.

Dr. Hans Kluge, de Europese regionale directeur van de WHO, benadrukte dat het opsporen en in quarantaine plaatsen van mensen die mogelijk besmet zijn met het virus ‘een essentieel onderdeel’ van de strategie was.
Lord Bethell, de Britse minister die verantwoordelijk is voor de Britse traceerapp, zei echter dat dit geen prioriteit was

The Mail Online rapporteert: Zijn opmerkingen kwamen een dag nadat Britse parlementsleden te horen kregen dat de smartphone-app voor contactopsporing van de regering – die eerder werd aangekondigd als een fundamentele pijler van de reactie van het land op de pandemie – kon worden geschrapt.

Vandaag heeft de Britse regering een dramatische ommekeer gemaakt in haar zwaar vertraagde coronavirus-tracking-app, waarbij ze die van zichzelf heeft geschrapt in plaats van een bestaand systeem, de NHSX-app, ontwikkeld door techreuzen Apple en Google – die mogelijk pas in de winter gereed zijn.

Dr. Kluge vertelde donderdag aan een in Rusland gecentreerde WHO-briefing dat het ‘goed mogelijk’ was dat het najaar een impact zou kunnen hebben op het aantal gevallen, net zoals griepgevallen tegen het einde van het jaar een hoogtepunt bereiken.

Hij zei: ‘Het is goed mogelijk dat wanneer de herfst begint en we ook de seizoensgriep hebben, er een kans is op een seizoensgebonden effect op het virus – maar we weten het nog niet zeker of we dan een tweede golf zullen zien.

‘Dus de les is dat we moeten implementeren waarvan we weten dat het werkt – de kern van de strategie is om het zo vroeg mogelijk te vinden, verdachten van Covid te isoleren, te testen en, indien nodig, hen te behandelen zonder enig stigma of discriminatie.

‘Tegelijkertijd (overheden hebben dit nodig) is het noodzakelijk om contacten te volgen en in quarantaine te plaatsen – het traceren van contacten is een essentieel onderdeel van deze strategie.

‘Maar er is niet één enkele oplossing.’

Dr. Kluge zei ook dat de betrokkenheid van de gemeenschap bij de lockdown-regels ‘cruciaal’ was om de verspreiding van infecties te helpen tegengaan, vooral met het naderen van de zomer wanneer mensen meer geneigd zijn om samen te komen.

Hij voegde eraan toe: ‘We zijn niet uit het dal. Lockdowns en sociale afstand hebben ons tijd opgeleverd.

‘Waar we de gelegenheid hebben, moeten we die grijpen om onze paraatheid en paraatheid – van onze hulpdiensten en onze routinematige levering van gezondheidssystemen – te versterken.

‘Dat betekent hopen op het beste, maar voorbereiden op het ergste: een waarschijnlijke heropleving van COVID-19, in alle landen, via regio’s, in steden en gemeenschappen. Zoals het populaire gezegde luidt, tellen we onze kuikens in de herfst, maar dit hangt af van hoe we nu handelen. ‘

Dr. Kludge waarschuwde dat ‘alarmbellen’ voor Europa zouden moeten rinkelen, aangezien covid-19 zich in veel landen nog in een ‘actieve fase’ bevindt.

Lees verder bij de bron: worldunity.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vaccines babies.schedulejpg e1482316483880

Laten we niet liegen over de gevaren van vaccinaties

maxresdefault 3

Prof. Bob de Wit (Break Out Management Team): De dreiging van de ‘New World Order’