in

De baantjescarrousel deel II

De benoeming van Arno Visser (VVD) vrijdag tot president van de Algemene Rekenkamer kwam niet onverwacht. Begin deze maand schreef oud-PvdA-Kamerlid Niesco Dubbelboer al dat Visser het zou worden. Reden: de baantjescarrousel. Op de kop af één jaar geleden schreven we in deze kolom over hoe de Haagse baasjes elkaar de beste banen toeschuiven. Voorbeeld toen was minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) die op advies van een partijgenoot een andere partijgenoot (en bewezen ondeugdelijk bestuurder) benoemde op een mooie positie in de West. Maar Visser was niet de enige die deze week die een baan kreeg op basis van politieke vriendschappen. Niemand minder dan oud GroenLinks-voorman Paul Rosenmöller werd voorzitter van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en Roger van Boxtel – koud opgestaan van het D66-pluche uit de Eerste Kamer – werd president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen.

Jawel, u leest het goed: Rosenmöller. Enkele jaren terug was hij ook al in beeld als commissaris van de Koningin in Utrecht. Toen en nu wijzen we op zijn oude banden met de Albanese Enver Hoxha en natuurlijk Pol Pot die van Cambodja één groot Auschwitz maakte. Maar de man die lange tijd een kanker-fabulerende fractiegenote met een gat in haar hand verdedigde, gaat nu dus de beurswaakhond controleren.

Dit is overigens dezelfde Rosenmöller die sinds 2007 lid is van de Raad van Commissarissen bij de Nederlandse Spoorwegen. Ben u ook zo kapotbenieuwd naar zijn betrokkenheid bij het vertrek van president-directeur Timo Huges? De naam Rosenmöller gaat op zeker terugkomen in menig reconstructie, al dan niet van een parlementaire enquêtecommissie.

Wat ons brengt op Roger van Boxtel. Het is niet voor D66 te hopen dat zijn benoeming als president-directeur van de NS de beloning is – Van Rossem is on the case – voor het overeind houden van Zorg-staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA). Want die job van Van Boxtel bij de NS kan nog lelijk uitvallen voor D66. Vertraging door blaadjes/sneeuw/hitte/koude/ProRail komen vanaf deze maand namelijk allemaal op het bordje van de sociaal-liberalen.

Dubbelboer schreef in zijn pamflet over deze baantjesrotonde:

Lees verder via: GeenStijl

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ware woorden van Poetin over de EU en Griekenland

Complot gekkies hebben weer gelijk : IJstijd